Nasjonal forsknings- og innovasjonsrapport

 • En kvinne og to menn smiler til kameraet. Foto.
  26. mai 2023
  Fatigue ved cøliaki – en ofte oversett plage

  Mange personer med cøliaki har ikke symptomer som diaré, magesmerter og vekttap. Hos en del pasienter er fatigue det eneste symptomet på sykdommen.

 • 1. juni 2022
  Simuleringstrening redder flere liv

  På verdensbasis skjer det et hjerneslag hvert tredje sekund. Rask og koordinert behandling redder liv og begrenser pasientens senskader. Ved Stavanger universitetssjukehus er oppstart av behandling for hjerneslag redusert fra 27 til 13 minutter.

 • 1. juni 2022
  Rusavhengiges vei til rusfrihet

  Rusmiddelavhengighet øker på verdensbasis, og tar årlig flere liv i Norge. I Stavanger følges rusavhengige tett over lang tid for å kartlegge hva som må til for å bli rusfri.

Forskning

Forskning er en av de fire hovedoppgavene til sykehuset, sammen med pasientbehandling, utdanning og opplæring av pasienter og pårørende.
Les mer om forskning på sykehuset
Et nærbilde av flere målebegre

Idémottaket

Vi vet at du har mange gode ideer. I en travel hverdag er de lette å glemme. Det vil vi gjøre noe med nå! Hos oss skal alle behandles med trygghet og respekt, og bli møtt med god faglig praksis og kvalitet. I arbeidet med å bli et enda bedre sykehus trenger vi din idé, enten du er medarbeider, pasient, pårørende eller samarbeidspartner. Del din idé, så hører du fra oss!

Vi vil gjerne at du sender oss din idé for hvordan vi kan bli bedre!
En gruppe kvinner iført hvite skjorter

Praksiskonsulentordningen PKO

Praksiskonsulentordningen (PKO) er et nettverk av allmennpraktiserende leger og sykepleiere som skal sikre og styrke samarbeidet mellom sykehusets avdelinger, allmennpraktiserende leger og den kommunale pleie- og omsorgstjenesten til beste for enkeltpasienten.
Les mer om praksiskonsulentordningen i Helse Stavanger
Sist oppdatert 11.05.2023