Pasientkanaler fra Fagerhult til SUS2023

Pasientkanaler er utstyret som monteres i alle pasientrom og leverer løsninger for elektro og gass som brukes i forbindelse med pasientbehandlingen. Kontrakten har en totalverdi på vel 8,8 millioner kroner.

Ingveig Tveranger
Publisert 15.11.2019
Sist oppdatert 29.09.2021
Ny kontrakt

Fv.; Christin Vik Eliassen, prosjektleder anskaffelser SUS2023, Erik Borkner, salgsingeniør Fagerhult og Gunnar Molven Aasland, salgsingeniør Fagerhult.

Det er Fagerhult Belysning AS sitt avdelingskontor på Forus i Stavanger og et tverrfaglig prosjektteam som har utarbeidet grunnlaget for avtalen om kanalen og dens spesifikasjoner. Selskapet mener at de med lokal tilstedeværelse vil legge grunnlaget for en optimal gjennomføring. 

Fagerhult Belysning AS har hovedkontor på Lysaker i Oslo, og er en del av Fagerhult Gruppen som er et stor internasjonalt konsern som blant annet satser innen området Health & Care.

- Vi er svært glade over å ha vunnet frem i anbudskonkurransen og anser det som en veldig viktig kontrakt for oss og våre helse- og omsorgsløsninger. Fagerhult har også levert pasientkanaler til andre store sykehusprosjekter både i Norge og i Skandinavia med godt resultat, sier Gunnar Aasland, salgsingeniør for Fagerhult i Rogaland. 

Han peker på selskapets 50 år lange erfaring i helsesektoren og viser til at de har med seg verdifull kompetanse inn til SUS2023.

Fagerhult skal levere pasientkanaler til de 650 pasientrommene og til ulike behandlingsrom på SUS2023. Det nye sykehuset skal ha enerom med bad til alle pasienter. 

Totalt i avtalen skal Fagerhult levere 951 pasientkanaler.

Fagerhult-panel1.jpg

Illustrasjonsbilde: Fagerhult

Pasientkanaler er et panel som monteres opp på pasient- og behandlingsrommene. Panelet har kontakter for strøm, it/data-koblinger, tilkobling av gass, muligheter for å koble opp pasientovervåkningsapparater, belysning og annet relevant utstyr. Det er den komplette tekniske løsningen for rommene.

- Pasientkanaler er sentralt for både pasienter og medarbeidere på sykehuset. Vi legger vekt på å få på plass løsninger som er funksjonelle og godt tilpasset rommene i bygget vi nå skal få på plass. Det er fint at Fagerhult er en erfaren leverandør. I tillegg passer det godt for oss at de har kontorer på Forus, for vi jobber tett med våre leverandører i dette prosjektet. Jeg ser frem til et godt samarbeid med Fagerhult, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023.