KORUS Stavanger er nå en del av Helse Stavanger

Fra 1. oktober er kompetansesenteret en del av sykehuset og et nytt og stort fagmiljø.

Publisert 06.10.2023

Kvinne og mann smiler til kameraet. Foto.

​ NYTT VERTSKAP: Helse Stavanger er nå ny vertsinstitusjon for KORUS Stavanger. Her er Tore Berge, senterleder ved KORUS Stavanger og Randi Mobæk, avdelingssjef for Avdeling for rus og avhengighetsbehandling (ARA) i Helse Stavanger. Foto: Tone Helene Oskarsen.

– Vi er veldig glade for å endelig bli en del av Helse Stavanger. De har et stort og kompetent fag- og forskningsmiljø, og vi ser fram til å bli en del av det fellesskapet, sier Tore Berge, senterleder ved KORUS Stavanger.

Fra før ligger Regionalt kompetansesenter for rusmiddelforskning (KORFOR) under Helse Stavanger. KORFOR er allerede en god samarbeidspartner for KORUS, og senterleder Berge er spent på hvordan samarbeidet vil utvikle seg ytterligere når de nå er under samme foretak.

– Det blir fint å inngå tettere samarbeid med flere avdelinger, blant annet KORFOR. Vi samarbeider allerede med dem om blant annet STARUS-konferansen og Brukerplan, og det blir spennende å se hvilke andre områder og måter vi kan samarbeide på, sier Berge.

Ny vertsinsti​tusjon

I mange år var Rogaland A-senter vertskap for KORUS Stavanger, men da de stengte dørene 31. mars i år ble kompetansesenteret nødt til å se seg rundt etter en ny vertsinstitusjon.

Helse Stavanger viste tidlig interesse, og 1. oktober ble KORUS Stavanger offisielt en del av foretaket.

Styrker tilb​udene

I Helse Stavanger ligger KORUS under Klinikk for psykisk helse, barn, unge og rusavhengige, og videre under Avdeling for rus og avhengighetsbehandling (ARA).

Avdelingssjef for ARA, Randi Mobæk, er glad for å ha KORUS med på laget.

– Det vil gi mulighet for å komplimentere og koordinere kompetansemiljøene innen rus og avhengighetsbehandling på en enda bedre måte. Framover kan både kommuner og spesialisthelsetjeneste lettere få tilgang til og lære av kompetansen og forskningsresultatene som disse miljøene til sammen representerer, sier Mobæk.

– Det vil på sikt styrke tilbudene og innsatsen fra et folkehelseperspektiv, via forebygging til behandling og oppfølging, med et felles recovery-perspektiv. Vi gleder oss til fortsettelsen, legger hun til.​