Inviterer lokale kunstere til speeddate for SUS2023

Kuratorgruppen som er ansvarlig for kunstprosjektet til det nye Stavanger Universitetssjukehus på Ullandhaug ønsker å møte det lokale kunstmiljøet, og inviterer til individuelle møter i biblioteket på Rogaland Kunstsenter den 8. og 9. april

Ingveig Tveranger
Publisert 22.03.2019
Sist oppdatert 26.02.2021

190321 Kuratorgruppe - Stavanger.jpg

Elisabeth Tetens Jahn, Bo Krister Wallström, Marte Danielsen Jølbo og Elisabeth Byre. Foto: Cathrine Wang/KORO

Kuratorene Elisabeth Byre, Marte Danielsen Jølbo og Bo Krister Wallström gleder seg til å treffe billedkunstnere fra regionen disse to dagene.

– Vi har satt opp korte, individuelle møter i håp om å få treffe flest mulig. Det blir ingen audition, men et uformelt møte hvor vi ønsker å bli kjent med hva som rører seg på den lokale kunstscenen, sier Bo Krister Wallström.

Møtene vil vare mellom 15-20 minutter og kuratorene ber kunstnerne ta med seg dokumentasjon av ett til to prosjekter eller verk. Materialet vil danne utgangspunkt for samtalen og trenger ikke være relatert til en sykehuskontekst. Det vi ønsker oss er et innblikk i kunstnerskapene og hva kunstnerne jobber med. Vi ser på de lokale kunstnerne som en ressurs, sier Elisabeth Byre.

Hvordan lokale kunstnere blir involvert i kunstprosjektet er ennå uvisst.

– Dette møtet er en del av researchfasen og inngår i vårt planleggingsarbeid, så det er alt for tidlig å si om noen av disse ender opp med faktisk å lage kunst til sykehuset i Stavanger. Anskaffelsen av kunsten vil foregå gjennom et tett samarbeid med sykehuset, og vi kommer til å benytte oss av flere metoder som både inkluderer konkurranser, direkte oppdrag og innkjøp. Sammen med sykehuset i Stavanger har vi ambisjoner om god brukerinndragelse i hele prosessen, sier Marte Danielsen Jølbo.

Er du lokal kunstner og ønsker å treffe kuratorene for en mappepresentasjon?

Meld deg på HER. Påmeldingsfrist 3. april 2019.

Alle påmeldte kunstnere vil bli tildelt et møtetidspunkt mellom kl. 09:00 og kl. 17:00 den 8. eller 9. april. Dette sendes ut i løpet av torsdag 4. april.

SUS 2023 har byggestart i 2019 og skal ferdigstilles i 2023. Kunstprosjektet vil gå parallelt med dette.