HAKO Total AS skal bygge basebygget til nye SUS

Entreprenøren HAKO Total AS på Varhaug har vunnet kontrakt om å bygge basebygget til Nye SUS for 26,5 millioner kroner inkludert mva.

Publisert 21.12.2020
Sist oppdatert 06.12.2022
HAKO Total AS

På bildet; fv Harald Aarsland, Kjetil Eltervaag og Erik Lunde alle i HAKO Total AS

Hako Total AS skal dermed levere den delen av byggene på Nye SUS som huser luftambulansetjenesten og deres personell, mellom helikopterdekket og akuttmottaket. 
I tillegg skal det være fasiliteter for oppbevaring og reparasjon/service på helikoptre.

- Vi syns det er fint å ønske en ny entreprenør velkommen inn på byggeplassen for Nye SUS og bli en del av «familien». Oppstart av arbeidene blir august 21, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for Nye SUS.

Hun viser til at basebygget er sentralt for å kunne betjene det nye universitetssykehuset med luftambulanse og en viktig del av det akuttmedisinske tilbudet. 

- Dette er en flott førjulsnyhet for oss, der vi helt klart gleder oss over å ha et stort oppdrag i ordreboken inn i et nytt år. Nå ser vi frem til å komme i gang med å planlegge arbeidet, slik at vi får god gang på gjennomføringen, sier Harald Aarsland, daglig leder i HAKO Total.

Han regner med at denne kontrakten sikrer 6-10 arbeidsplasser for selskapet gjennom 2021.

- Nå har vi sikret arbeidsplasser fremover og tar fatt på oppdraget med prosjektering, koordinering og planlegging sammen med teamet til Nye SUS, sier Aarsland.