Bravida, Veni og AV Fusion vinner kontrakt med SUS2023

Avtalen gjelder for IKT-løsninger på byggeplassen og er verdt 14 millioner kroner inkludert mva. Kontrakten strekker seg over 4 år.

Ingveig Tveranger
Publisert 28.08.2019
Sist oppdatert 02.08.2021

Digital byggeplass

Fra venstre: Frode Aardal, AV Fusion, Lasse Henrichsen, Veni, Erlend Arvesen, Bravida Norge og Christin Vik Eliassen, John Jacobsen og Torbjørn Stensland fra SUS2023.

Bravida skal sammen med partnerne Veni og AV Fusion levere varslingsanlegg, innendørs- og utendørs trådløst nett, BIM kiosker og møterom til byggingen av nytt Universitetssykehus i Stavanger, SUS2023.

SUS2023 er kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt og i stedet for papirtegninger skal alle byggetegninger være digitalt tilgjengelige i mange digitale byggestasjoner – såkalte BIM-kiosker.

- Kontrakten er viktig for å være verdens beste digitale byggeprosjekt også i utførelsesfasen. Det er kjekt at vi sammen med lokale selskap som Veni og AV Fusion, bidrar til at SUS2023 blir en heldigital byggeplass. Vi skal sørge for presisjon og kvalitet i leveransen og derfor må vi bygge eksakt slik vi har planlagt og prosjektert. Med digitale hjelpemidler og høy grad av industrialisering/prefabrikasjon sikrer vi dette, sier regionssjef Sør/Vest i Bravida, Ronny Øvrevik.

Han er glad for å ha en byggherre som setter dette høyt på agendaen fra dag 1. Veni er etablert av Smedvig for å utvikle produkter og tjenester spesielt for bygg- og eiendomsbransjen.

- Dette prosjektet bekrefter at vår kompetanse og partnere holder et meget høyt nivå. Løsningen garanterer 100% dekning på WiFi og BLE (Bluetooth) både i byggegrop og i alle etasjer etter hvert som betongarbeid ferdigstilles. Teknologien er levert av Fortinet og Aruba og muliggjør også sikker sporing av f.eks kostbart verktøy samt veivisning for personell, opplyser Petter Alfsen, Markedssjef i Veni.

For AV Fusion er avtalen med SUS2023 et gjennombrudd. 

- Vi har utviklet BIM-kiosker som er robuste og brukervennlige, og denne avtalen bekrefter behovet bransjen har for problemfrie digitale løsninger på byggeplassen, sier Frode Aardal, daglig leder i AV Fusion. 

Selskapet skal levere to typer BIM-kiosker til prosjektet; en utendørsmodell som er laget for å brukes ute i alle tenkelige værforhold. Den tåler for eksempel arbeidstemperaturer fra -30 grader opp til 55 grader. I tillegg kommer en innendørsmodell.

- Vårt prosjekt gir byggebransjen et digitalt løft. For oss er det veldig bra å se at lokale selskaper som Bravida, Veni og AV Fusion har akkurat det vi trenger for å sikre IKT på byggeplass, sier prosjektdirektør i SUS2023, Kari Gro Johanson.