Vinneren av Linda Buettners praksispris 2023

SESAM gratulerer årets prisvinnere! Våre gratulasjoner går til Helsehuset Stavanger - Hermetikken aktivitetssenter ved Heidi Elin Kunnas og Atle Utsola for Linda Buettners praksispris og Stokka sykehjem ved Son Thanh Tran for publikumsprisen!

Marie von Krogh, Impress Publisering
Publisert 14.06.2023
Sist oppdatert 04.07.2023
Happy elderly man

​ Colorbox3750259

Linda Buettner var en amerikansk professor i rekreasjonsterapi som har vært til stor inspirasjon i det praksisnære arbeidet, sa senterleder Ingelin Testad da hun presenterte kandidatene for en fullsatt sal av morgenfriske mennesker. – Kjærligheten til faget, til det enkle, nære, smarte og kreative, der saken står i sentrum, er det styrende.  

Deles ut årlig
Det deles ut to premier hvert år på henholdsvis 10 000 og 5 000 kroner. Praksisprisbidragene vurderes av SESAMs regionale ressurspersoner i Helse Stavanger, Helse Fonna, Helse Bergen og Helse Førde, samt av brukerrepresentanter i WiseAge. I tillegg blir publikumsprisen stemt frem av deltakerne på SESAM-konferansen. Begge prisene ble offentliggjort på SESAM-konferansen i mai 2023. ​​

Vinner av Linda Buettners Praksispris 2023


«Den individuelle tilnærmingen med musikk»

​Helsehuset Stavanger - Hermetikken aktivitetssenter​, Stavanger kommune

Vinnere praksisprisen 2023 

Heidi Elin Kunnas og Atle Utsola mottok Linda Buettners praksispris fra Runar Bakken. Senterleder Ingelin Testad gratulerer! Foto: Marie von Krogh, Impress Publisering

Vi kan trygt si at årets prisvinnere arbeider i Linda Buettners ånd og bidrar til «Den gode dagen» for personer med demens.

Hermetikken er et aktivitetssenter for yngre brukere med demens. Musikken har en stor plass i hverdagen. I tillegg til å delta i Helsekoret har de startet eget band som øver hver onsdag i en ungdomsklubb. 

– Vi blir bedre kjent gjennom musikken, sier Elin Kunnas. – Det er herlig å se hvordan de slipper seg løs og gir av seg selv. De blir gladere mennesker av dette. Jeg håper at vi sammen skal kunne holde sykdommen i sjakk, slik at de får gode liv.

Klikk her for mer informasjon om bidraget: Linda Buettners praksispris 2023 – bidrag nr. 6 - Helsehuset Stavanger Hermetikken

​Vinner av Linda Buettners publikumspris 2023​


«Den kulturelle reisen» ​

Stokka sykehjem, Stavanger kommune

Vinnere publikumsprisen 2023

Glade prisvinnere fra Stokka sykehjem Foto: Marie von Krogh, Impress Publisering

Stokka sykehjem er kjent for sin personsentrerte omsorg og utvider stadig aktivitetstilbudet. Også i fjor ble sykehjemmet prisbelønnet. Målet med «Den kulturelle reisen» er å skape en mulighet for å kunne oppleve det gode livet ved å hente smakebiter av verden inn i sykehjemmet. Brukerne har allerede fått oppleve England og Asia. Nå står Mexico for tur. 

– Vi er glade for at vårt arbeid og engasjement anerkjennes, det gir motivasjon, sa Son Thanh Tran, da han mottok prisen på vegne av avdelingen. Han er heller ikke fremmed for å eksportere sykehjemmets vellykkede omsorgsfilosofi.  

Klikk her for mer informasjon om bidraget: Linda Buettners praksispris 2023 – bidrag nr. 8 - Stokka sykehjem