Behandling, ASK
Habilitering ved alternative og supplerende kommunikasjonstiltak hos barn og unge
ASK står for Alternativ og Supplerende Kommunikasjon, og er et tilbud til barn og unge (0-17 år) med medfødt eller ervervet nevrologisk sykdom eller funkjonshemming og andre tilstander med tilsvarende symptomer.
Henvisning og vurdering
Ved behov for bistand i forhold til utredning og tiltak innen ASK:
- For de barna som ikke allerede er utredet ved barne- og ungdomshabiliteringen, men som tilhører målgruppen, kan PPT henvise via fastlege etter gjeldende prosedyrer.
- For barn og unge som er utredet og har medisinsk oppfølging fra barne- og ungdomshabiliteringen, kan PPT henvise saker til Inntaksteam v/Barne- og ungdomshabilitering. Merk med ASK konsultasjonsteam.
- "Lavterskel tilbud" Avgrenset drøfting/evaluering av tiltak, "er vi på rett vei?"
- Drøfting/veiledning av tiltak der det er behov for et samarbeid over tid. Det settes opp en forpliktende fremdriftsplan (gjensidig kontrakt mellom kommunen og barne- og ungdomshabilitering, i en tidsbegrenset periode)
- Veien videre - drøfting av evt. videre henvisning til andre instanser (NAV, StatPed etc.)
Før
For at «rett hjelp, til rett tid» skal kunne gis, er det viktig at dere som har ansvar for barnet vurderer behovet for bistand. (Jmf.Samarbeidsavtale om behandlingsforløp for habilitering, delavtale nr.2b,.)
Under
Barne– og ungdomshabilitering skal bistå kommunen i en habiliteringsprosess for barn og unge innen helse (ikke opplæring), ved «omfattende kommunikasjons- og språkvansker i målgruppen». (Jmf.Habilitering av barn og unge i Spesialisthelsetjenesten: Prioriteringsveileder: Veiledertabell, nov.2015)
Etter
Kontakt
Langflåtveien 5
Barne- og ungdomshabilitering (HABU)
Oppmøtested
Langflåtveien 5, 4017 Stavanger
Resepsjon i 2. etasje.
Åpningstider: mandag til fredag kl. 08.00–15.00.
Langflåtveien 5
Langflåtveien 5, 4017 Stavanger