Bent Høie åpnet diagnostisk senter

Under den offisielle åpningen av diagnostisk senter brukte helse- og omsorgsminister Bent Høie ordet "unikt" om det Stavanger universitetssjukehus (SUS) har fått til her.

Mirjam Klingenberg
Publisert 27.07.2016
Sist oppdatert 21.02.2017

– Dette er en viktig milepæl for pasientens helsetjeneste. Det dere har fått til her er unikt, og jeg er overbevist om at mange andre vil komme etter, sa statsråd Bent Høie da han åpnet senteret torsdag ettermiddag.

Diagnostisk senter skal ta i mot pasienter som har en mistenkt alvorlig sykdom, som for eksempel kreft, men der det ikke er helt klart hvor sykdommen sitter. Det diagnostiske senteret vil gjøre en rask og bred utredning for å avklare hva som må til - og i tilfelle hvilken spesialitet som ivaretar pasienten best videre. 

Senteret har vært i full sving allerede fra 18. januar, men ble offisielt åpnet torsdag 21. januar.​​​

​​– Viktig og meningsfull plass å jobbe

Grethe Høiland, styreleder i Helse Stavanger, ønsket velkommen til den offisielle åpningen - og overlot så ordet til Høie.  

​​– Tusen takk til alle som har jobbet med dette. Jeg er overbevist om at dette blir en viktig og meningsfull plass å jobbe. Lykke til, ønsket Høie og klippet snora for det diagnostiske senteret til stående applaus fra alle de oppmøtte.

Vil unngå ikke-medisinsk ventetid

Så var det Kjell Egil Førsund, leder av brukerutvalget ved Helse Stavanger, sin tur opp på talerstolen - der han skrøt av det tverrfaglige samarbeidet ved senteret - og overrakte tre malerier og en skulptur. Etterpå gratulerte administrerende direktør i Helse Vest, Herlof Nilssen, før Hans Tore Frydnes, direktør for Divisjon for Medisinsk service, poengterte fra talerstolen at et viktig mål er å unngå ikke-medisinsk ventetid. Administrerende direktør ved SUS, Inger Cathrine Bryne, avsluttet med å understreke at absolutt alle avdelinger har bidratt for å få til dette - og delte ut blomster til fire damer som har jobbet ekstra mye med dette: avdelingssjef Aslaug Skauen ved MOBA, Beate Ekornes fra prosjekt sykehusutbygging, avdelingsoverlege Anita Sandmo Lyngøy ved diagnostisk senter og avdelingsoverlege Erna Harboe ved Medisinsk avdeling. 

21.01.2016