Til deg som har født – eller skal føde snart

Publisert 08.03.2020
Sist oppdatert 12.03.2024

​Jeg skal føde snart​

Vi ber deg ta kontakt med oss i forkant av ultralyd eller andre polikliniske timeavtaler dersom du har luftveissykdom, andre smittsomme sykdommer eller har smitte hjemme i husstanden. På den måten kan vi tilrettelegge for at timen din kan gjennomføres på en smittevernforsvarlig måte.

Partner/ledsager er hjertelig velkommen til å være med, men må fylle de samme kriteriene over. Det er ikke anbefalt at barn er med på timen.

Du kan bruke inngang 6 når du skal til fostermedisinsk poliklinikk (tidligere fødepoliklinikken).

Hvis du lurer på noe i forbindelse med at du snart skal føde (og fødselen ikke har startet), ta kontakt med fastlege, jordmor eller legevakt som du ellers ville gjort. 

Jeg skal føde nå

Ta kontakt med fødeavdelingen hvis du har rier og skal føde, eller ved akutte problemstillinger.​
 
Fødetelefonen: 51 51 92 09

Gi også beskjed til oss dersom du har luftveissykdom, annen smittsom sykdom eller har smitte i husstanden. På den måten kan vi tilrettelegge for en trygg og god fødsel, og eventuelt gjøre klart rom og utstyr før dere kommer. Fødende med luftveissykdommer føder på egne rom tilrettelagt for smittehåndtering. Dere vil få veiledning når dere kommer dersom det er behov for det.

OBS! Heisen fra underetasjene og døren inn til St. Svithun hotell er stengt fra kl. 22.00 til 06.00. Det betyr at dere må parkere på samme plan som hovedinngangen i dette tidsrommet.

Følge under fødselen

Vi tilrettelegger for at partner/ledsager kan være med.

Dersom du eller partner/ledsager får nyoppståtte influensa- eller luftveissymptomer når du skal føde, vil vi kunne tilby PCR-hurtigtest ved ankomst. 

Følge under keisersnitt

Hvis du skal ha planlagt keisersnitt, kan du ha med deg partner/ledsager på forberedelsene og under operasjonen. 
 
Ved noen hastekeisersnitt kan det hende at partner/ledsager ikke får være med under operasjonen. Dette avhenger av hastegraden på keisersnittet, og hvilken type bedøvelse den gravide får. ​

Les mer om fødeavdeling​en

Les mer om fødeloftet

Jeg har født – tiden etterpå

Barselavdeling

Frisk partner/ledsager og friske søsken til den nyfødte kan komme på besøk til barselavdelingen. Partner kan dessverre ikke bo på barselavdelingen, fordi det ikke er enerom til alle.

Visittid for partner: kl. 09.00–21.00 alle dager. 
Visittid for søsken: kl. 17.00–18.00 på hverdager og kl. 14.00–15.00 i helgen. 
 

Barselhotell

På barselhotellet (7I) er det vanligvis nok rom til at begge foreldrene kan overnatte. Hvis det ikke er ledige dobbeltrom, kan partner leie enkeltrom i nærheten av mor sitt rom (til samme pris som om dere hadde dobbeltrom).

Frisk partner som ikke bor med mor på hotellet, kan komme på besøk. Friske søsken til den nyfødte kan også komme på besøk.

Visittid for partner: kl. 09.00–21.00 alle dager. 
Visittid for søsken: kl. 17.00–18.00 på hverdager og kl. 14.00–15.00 i helgen. ​

Les mer om barselhotellet

Nyfødtintensiv 3D

Begge foreldrene til barn på nyfødt intensiv 3D kan være på avdelingen.​

Les mer om nyfødt intensiv​

Information in English

Omvisning på fødeloftet og barselpostene 7G og 7I (barselhotellet)

Få en omvisning på fødeloftet og barselpostene 7G og 7I (populært kalt barselhotellet).
Se video her
Jordmor på føderom

Omvisning på fødavdelingen ved SUS

Lurer du på hvordan det er inne på fødeavdelingen vår? Her kan du bli med på en videoomvisning. Tre av jordmødrene ved avdelingen, Mari Risa, Maria Mellemstrand og Susann Støldal Ågesen, tar deg med på en rundtur.
Bli med på omvisning på fødeavdelingen
Viser jordmor som står på et føderom

Sykehuslegene svarer på ofte stilte spørsmål

Leger og andre eksperter ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) svarer på det du lurer på om ulike tema innen helse. Du finner sendingene som video, på vår facebookkonto eller du kan høre dem som podkast. Tema som er tatt opp hittil er kvinnehelse, kreft og korona, og barn og korona.
Her kan du finne alle episodene
Tre personer sitter inne i et studio og snakker