Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling

Vi tilbyr utredning, diagnostikk og behandling av psykiske lidelser og vansker hos barn og ungdom.

Vi har totalansvar for døgntilbudet til barn i aldersgruppen 0-13 år og ungdommer 13-18 år i Sør-Rogaland. Vi har også ansvar for det polikliniske tilbudet for barn/ungdom 0-18 år.

Hos BUPA jobber mennesker med forskjellig utdanning innen psykisk helsearbeid. Det gjelder både sykehusavdelingene og poliklinikkene. I avdelingen er det ansatt ulike fagfolk: Leger, psykologer, sosionomer, pedagoger, fysioterapeut, psykiatriske sykepleiere, barnevernpedagoger og vernepleiere som samarbeider i tverrfaglige team.
Faggruppene har ulike verktøy for utredning og behandling av barn/unge og familier. Ofte blir utredning og behandling lagt opp nokså bredt ved at flere fagfolk bruker ulike metoder samtidig, fordi vansker til barn/ungdommer oftest er sammensatte.

Som regel blir du først henvist til en poliklinikk ikke langt fra der du bor. Her blir du tatt godt imot av en eller to personer som vil snakke med deg om hvordan du har det. Sammen med deg og din familie finner vi ut hva vi kan gjøre for at du skal få det bedre.

På poliklinikkene blir ingen lagt inn. Du kommer til avtalt tid, og reiser hjem igjen etter samtalen med behandleren din. Som pasient får du vite hvilke behandlinger som finnes for dine vansker.
Noen av pasientene våre trenger i en periode litt tettere oppfølging enn en poliklinikk kan tilby. De kan få hjelp på en av sengepostene våre, eller hjemme der du bor (ambulante tjenester).

BUPA samarbeider med deg og/eller foreldrene dine om hvilken type hjelp du skal få. Dette blir skrevet ned i en behandlingsplan.

Vi i BUPA jobber også sammen med andre offentlige instanser, som skole/barnehage, fastlege, helsesøster og barnevern, for å finne frem til det beste behandlingstilbudet for pasientene våre. BUPA kan også kontakte kommunen der du bor for å melde behov for individuell plan. Du kan lese mer om individuell plan på nettsiden til helsenorge.no

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

BUPA-bygget Stavanger

Gerd-Ragna Block Thorsens gate 25, 4011 Stavanger

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Som pasient får du matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet servere vi måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen. I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det blir servert frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds på avdelingene. Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Klinikk psykisk helsevern på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Kiosken LYST har et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. Butikken er åpen hele døgnet.

Snacksautomater

På sykehuset har vi automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Ekspertrådet

Ekspertrådet er et talerør for ungdom og unge voksne mellom 13 og 30 år som har vært i behandling i klinikk psykisk helsevern for barn, unge og rusavhengige.
Les mer om ekspertrådet
Et møte

Barn og unges helsetjeneste

Et kart over tjenestene for barn og unge med psykiske helseplager
Les mer
4 personer i bakgrunnen, jente i forgrunnen

Søvn

God søvn er positivt for både fysisk og psykisk helse og fungering i hverdagslivet.
Informasjon og tips for bedre søvn
Faktorer som påvirker søvn. Illustrasjon.

Mer informasjon

    Tema

    Her kan du lese mer om noen av de psykiske lidelsene vi arbeider med. Du finner også tips om selvhjelp og tips fra andre brukere og pårørende.
    Se alle temaene
    tegning av et tre. bilde