Tema

Du kan lese mer om noen av de psykiske lidelsene vi arbeider med i temaboksen lengre nede på siden.

​Der kan du også finne tips om selvhjelp, tips fra andre brukere og pårørende, og linker til mer utfyllende informasjon om lidelsene. informasjonen på disse temasidene er utarbeidet i samarbeid med Mental Helse Ungdom. 

Tema

 • ADHD

  Noen barn og ungdommer har langvarige problemer med konsentrasjon, uro og oppmerksomhet. Dette er problemer som kan være medfødt, men de kan også komme av vanskelige og vonde opplevelser.

 • Autisme og Aspergers syndrom

  Noen mennesker strever fra de er små med å forstå hvordan de skal være med andre. De kan også være veldig opptatt av spesielle ting, og har vansker med endringer i rutiner.

 • Fem tips til deg

  Her er fem tips om måter du kan gjøre ting litt lettere for deg selv hvis du har det vanskelig.

 • Foreldre på BUPA

  Foreldre er ofte en veldig viktig del av tilbudet barn og ungdom får på BUPA. De skal samtykke til tilbudet fram til ungdommen blir 16 år, og er sentrale medspillere i både utredning og behandling.

 • Om BUPA

  Velkommen til BUPA. Vi er en del av Psykiatrisk divisjon ved Stavanger Universitetssykehus, og gir et tilbud til barn og ungdom fra 0-18 år.

 • Om ritualer, tvangshandlinger og tvangstanker

  De fleste mennesker har noen ting de sjekker eller må gjøre på en viss måte; sjekke om dører er låst eller om man har glemt å skru av komfyren, for eksempel. Mye stress kan være en årsak til at vi blir mere og mere opptatt av å sjekke og te...

Sist oppdatert 03.02.2017