Nye vestlandsleger er på plass

Et nytt kull medisinstudenter er nå på plass for å fullføre de tre siste årene av utdanningen sin ved Stavanger universitetssjukehus.

Publisert 26.08.2024
En kvinne klipper i en bandasje. Flere studenter i hvitt tøy sitter rundt henne.
Signe Bodsberg gipser medstudent Amalie Kjevik. Foto: Frida Moberg.

På et øvingsrom på Våland lærer 18 studenter å gipse, og allerede etter få dager på SUS deler de sine første inntrykk.

– Det er veldig gøy og spennende. Dette har vi aldri gjort før, forteller Signe Bodsberg.

Hennes medstudenter er enig, de er godt fornøyde med å begynne på SUS.

– Vi har blitt veldig godt tatt imot. Jeg var litt spent før jeg skulle begynne, men så langt er det bare positive inntrykk, sier Amalie Kjevik.

De har høye forventninger til de tre neste årene på SUS, og håper på mye praktisk læring.

– Det er mange fordeler med at vi er en liten gruppe. Vi har allerede fått god kontakt med foreleserne våre. Det er veldig hyggelig at de hilser på oss i gangen, sier Bodsberg.

Mustafa Nafi Al-Falah gleder seg til å være tett på sykehuset fremover.

– Allerede på kort tid har vi lært mye. I tillegg er de vi møter svært behjelpelige. Vi føler oss velkomne her, sier Al-Falah.

Fakta om Vestlandslegen

Vestlandslegen er en studiemodell som har som mål å bidra til å øke antall leger som utdannes i Norge. Stavanger universitetssjukehus var først ut til å tilby full klinisk medisinutdanning fra høsten 2023. På et senere tidspunkt skal også Helse Fonna og Helse Førde inngå i studieplanen.

Studiemodellen bygger på samarbeidet UiB og SUS har hatt siden 1998, der medisinstudenter har hatt praksisperioder ved SUS i de kliniske semestrene. Nå er SUS arena for utdanning av leger over tre hele studieår, med tett samarbeid mellom spesialist- og primærhelsetjenesten i regionen. 

Les mer om Vestlandslegen