AMK Simulator

RAKOS, AMK Stavanger og Headroom Life Science AS har etablert et samarbeid for å utvikle simulator for Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK).

Status AMK Simulator-prosjekt mai 2024

Thomas Werner Lindner, leder av RAKOS.

Thomas Werner Lindner, leder av RAKOS

Per i dag finnes det ingen standardisert rekruttering, utdanning eller etterutdanning for AMK-operatører, verken på tekniske ferdigheter eller kommunikasjon. En trenings verktøy  er derfor ønskelig for å sikre høy faglig standard hos operatørene.

HiSkills AMK Simulator-prosjektet, et samarbeid mellom RAKOS, AMK Stavanger og Sklls (Tidligere Headroom Life Science), kombinerer kunstig intelligens og simulasjonstrening for å utvikle et nytt konsept for kompetansebygging for helsepersonell.

HiSkills AMK simulator er en 1:1 treningssimulator hvor helsepersonell interagerer med virtuelle pasienter eller innringer utviklet med kunstig intelligens. Dette betyr at brukerne trener på scenarioer som er identiske med virkeligheten på jobb, ved å bruke de faktiske arbeidsverktøyene i sitt egentlige arbeidsmiljø. Helsepersonell vil motta samtaler fra virtuelle pasienter eller innringer som reagerer følelsesmessig og på adferd som ekte. Dette gjør det mulig å øve på utallige scenarioer, få tilbakemelding og forbedre områder man er usikker på.

Videre ønsker vi å utvikle en versjon for legevaktsentraler, legekontor, brann og politi for å øve på kommunikasjon. Målet med HiSkills AMK simulator er å sikre at alle som jobber med livreddende arbeid, har nødvendig teoretisk kunnskap, kompetanse, erfaring og trygghet til å utføre jobben optimalt, uansett hvilke akutte og kritiske situasjoner de møter.

Dette prosjektet vil forbedre helsepersonellets effektivitet og kvalitet, med positive ringvirkninger. For operatørene kan det bety økt trygghet og trivsel på jobb. I akuttmedisin kan HiSkills AMK simulator utgjøre forskjellen som sparer livsviktige sekunder og minutter før riktig diagnose og behandling gis, og dermed redde liv.

Klinikksjef, prehospital klinikk, Lena A. Heimvik.

Klinikksjef i prehospital klinikk, Lena A. Heimvik.

Målet med EmergencyPerform er å sikre at alle som jobber med livreddende arbeid ikke bare har den teoretiske kunnskapen som trengs, men kompetanse, erfaring og trygghet nok til å gjennomføre jobben sin på optimalt vis, uansett hva den måtte by på av akutte og kritiske problemstillinger.

Vi forventer at dette viktige prosjektet vil bidra til å forbedre helsepersonellets effektivitet og kvalitet med de positive ringvirkninger det medfører. For operatørene kan det bety økt trygghet og trivsel på jobb, samt at innen akuttmedisin kan EmergencyPerform være den lille forskjellen som sparer de livsviktige sekundene og minuttene før riktig diagnose og behandling blir gitt, og med det spare liv.

Filmer​

Informasjon om forskning- og utviklingsprosjektet AMK Simulator:​

Informasjon om forskning- og utviklingsprosjektet AMK SIM.doc

Nyhetssak om bruk av KI ved legevakt og AMK: Legevakt og AMK skal trene på telefonsamtaler ved hjelp av kunstig intelligens – NRK Rogaland – Lokale nyheter, TV og radio

 

Sist oppdatert 12.06.2024