Behandling

Merking av bryst

Ved mistanke om brystkreft, og kulen ikke kan kjennes, er det nødvendig å legge inn en merketråd/markør i brystet for å markere området. I de fleste tilfeller benytter vi ultralyd for å plassere merketråden/markøren i riktig posisjon. Hvis området ikke er synlig på ultralyd, gjøre vi det røntgenveiledet. Svulsten vil da bli merket med en tynn ståltråd som kirurgen bruker for å finne området som skal fjernes under operasjonen.

Før

Ikke bruk krem, parfyme eller pudder på brystene eller i armhulene samme dag som undersøkelsen. Fjern eventuelle piercinger.

Under

I de fleste tilfeller ligger du på en ultralydbenk. Radiologen setter inn en tynn hul nål i brystet som merketråden/markøren går gjennom. Du vil kjenne et stikk i huden idet vi setter ståltråden/markøren på plass. Merketråden/markøren blir liggende igjen i området som skal opereres ut, og nålen bli fjernet fra brystet. Vi tar deretter røntgenbilder for å dokumentere at merketråden/markøren er plassert riktig.  

Hvis det blir lagt en merketråd blir tråden som er igjen utenfor brystet pakket inn og bandasjert godt.

Gjør det vondt?

Vanligvis lite smerte. Ofte setter vi litt lokalbedøvelse før innsetting av nålen.

Hvor lenge varer undersøkelsen?

15 - 45 minutter.

Etter

Det er ingen spesielle observasjoner eller restriksjoner etter at ståltråden er tapet på plass eller markøren er lagt inn. 

Du skal beholde bandasjen på helt til operasjonen.


Kontakt

Torgveien 21 Brystdiagnostisk senter

Kontakt Brystdiagnostisk senter

Oppmøtested

Torgveien 21 A, 2.etg
Murbygg med parkeringsplass. Foto.

Torgveien 21

Torgveien 21, 4016 Stavanger

Transport

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Det er parkering i underetasjen i dagkirurgibygget som ligger rett ved siden av øyeavdelingen, og på baksiden av øyeavdelingsbygget (betalingsautomat). Pårørende og ledsagere kan også bruke parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen. Alle parkeringsplasser krever betaling.

Dagkirurgisk avdeling Hillevåg er i Torgveien 21 A, like ved Kilden handlesenter.

Kart over området (utskriftsvennlig versjon)

Kurs