Undersøkelse, Audiometri

Hørselstest

En hørselstest (audiometri) kan bestå av flere ulike tester, alt etter hvilke symptomer du har. Testene gjøres for å undersøke hørselen din og avdekke om det er behov for oppfølging. Ved nedsatt hørsel blir resultatene tolket for å finne årsaken.

Henvisning og vurdering

Forløpet ved en hørselstest kan variere noe fra sykehus til sykehus.

Før

Det er en fordel om øregangene kontrolleres for ørevoks i forkant av besøket. Om det ikke er mulig å se trommehinnen vil det påvirke testene.

Under

Vanligvis er det en audiograf som utfører testene.

Et nærbilde av en hånd med en mikrofon
Otoskop

Audiografen undersøker først ørene dine med et otoskop.

Hørselstest med toner (rentoneaudiogram)

Rentoneaudiogram er en hørselstest med ulike toner. Her ønsker vi å finne det svakeste lydnivået du hører på. Lydene vil variere i både styrke og tone, såkalt frekvens.

Testen gjøres med hodetelefoner og en benleder, som er en bøyle på hodet. Benlederen er sentral i å finne årsaken til ditt hørselstap.

Hørselstest med ord (taleaudiometri)

Ved taleaudiometri får du høre ord i ulike styrkenivåer som du skal gjenta. På den måten finner vi din høreterskel for tale, og hvordan du oppfatter tale.

Det kan også gjøres andre tester, som for eksempel ubehagsnivå for sterke lyder. Det er også mulig med objektive hørselstester der du ikke trenger å medvirke, som tympanometri, som måler bevegelse på trommehinnen og trykket i mellomøret.

Etter

Hørselstestene går vi gjennom sammen med deg og videre oppfølging blir avtalt sammen med lege. De vanligste behandlingsmetodene er høreapparat, medisiner eller kirurgi.

Kontakt

Østbygget Øre-nese-hals-avdelingen

Kontakt Øre-nese-hals-avdelingen

Oppmøtested

Østbygget, 2. etasje. Følg gule striper fra hovedinngangen. Bruk heisen bak kantina.

Betongbygg med skyvedør. Foto.

Østbygget

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Transport

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Besøkstiden på sykehuset kan variere noe fra avdeling til avdeling, men de fleste har åpen besøkstid.

På noen avdelinger er det viktig å avtale besøk på forhånd, men ​​​​​​​​​de aller fleste avdelingene kan pasienter ta i mot besøk utenom anbefalte tider. Det viktigste er at du/dere gir beskjed på vaktrommet at dere er der.
Av hensyn til andre pasienter, er det fint om dere går ut av rommet, for eksempel til en av oppholdsstuene.  ​

Anbefalte besøkstider

Mandag til fredag: kl. 18.00-19.00
Lørdag og søndag: kl. 14.00-15.00​





​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

Dersom du ønsker å snakke med noen om hvordan du best kan håndtere dine helseutfordringer, tilbyr våre veiledere mulighet for samtale på telefon. Vi er også tilgjengelige for pårørende og foresatte.​

Kostnader

Samtalen er gratis.