Kvinneklinikken

Med cirka 4000 fødsler årlig er vi en av de største føde- og barselenhetene i landet. Vi har også et bredt tilbud innen utredning og behandling av kvinnesykdommer.

Kvinneklinikken gir et tilbud til befolkningen innen generelle kvinnesykdommer og gynekologisk kreft, innen svangerskapsrelaterte sykdommer og tilstander, fødselshjelp og barseltid. Kvinneklinikken har nasjonal godkjenning til å drive genetisk veiledning og fosterdiagnostikk. Kvinneklinikken har status som «Mor-barn-vennlig» sykehus. Dette betyr at vi oppfyller ti krav til amming fastsatt av WHO/UNICEF.

Vi legger vekt på å kunne gi god og omsorgsfull pleie til alle pasienter, og et faglig godt tilbud innen diagnostikk, behandling, læring og mestring. Vi satser på forskning og utvikling, og er opptatt av at klinikken skal være en god og attraktiv arbeidsplass.

Stavanger universitetssjukehus er et undervisningssykehus. Praktisk undervisning under veiledning er av uvurderlig betydning for studentene. Dette bidrar til at ferdig utdannede jordmødre, leger, sykepleiere og hjelpepleiere får nødvendige praktiske kvalifikasjoner.
 
Vi håper derfor at du ikke har noe imot at studenter kan delta i behandling og undersøkelse av deg under veiledning.

Dagkirurgisk enhet på Hillevåg tar imot pasienter for dagkirurgiske inngrep. De har fem moderne operasjonsstuer med topp utstyr og dyktige kirurger.

Les mer om Dagkirurgisk enhet, Hillevåg (sus.no)  

SUS er et universitetssykehus, og forskning er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt. Under finner du informasjon om studier som pågår ved kvinneklinikken. Er du gravid, kan du melde deg på noen av studiene selv via lenkene under.

NeoBeat

I dette forskningsprosjektet ønsker vi å utvikle ny kunnskap om hvordan vi best kan overvåke nyfødte umiddelbart etter fødselen. Målet er å identifisere nyfødte som trenger pustehjelp raskere, og gi pustehjelp med best mulig kvalitet. Alle som føder barn etter svangerskapsuke 28 kan delta i studien.
 
Lærdal Medical har utviklet NeoBeat, en bøyle med EKG-sensorer til bruk på nyfødte. Pulsbøylen gjør det for første gang mulig å undersøke hjertefrekvensen hos nyfødte innen fem sekunder etter fødselen. NeoBeat settes rundt barnets mage/bryst etter fødselen, og hjertefrekvensen kan leses av i displayet. NeoBeat er CE-godkjent for medisinsk bruk på nyfødte terminbarn og premature, og innebærer ingen risiko for barnet.

Les mer i informasjonsbrosjyre her (pdf)
Du vil få tilbud om å delta i studien når du kommer inn til kontroll på sykehuset.

Newborn Time

Omtrent 5 prosent av nyfødte trenger pustehjelp etter fødselen for å klare overgangen fra væskefylte lunger i mors liv, til å puste selv. For å unngå skade, er det viktig at pustehjelpen starter raskt.

Formålet med forskningsprosjektet er å utvikle en automatisert registrering av fødselstidspunkt og behandlingen som barnet får inntil det puster selv. Det vil brukes automatisert videoanalyse og kunstig intelligens. Målet er bedre nyfødtomsorg, ved at kunnskapen brukes i undervisning av helsepersonell og i kvalitetsarbeid. 
 
Som fødende vil du ikke påvirkes av prosjektet dersom du deltar. Vi ber om samtykke på forhånd til å bruke data fra fødselen din til forskning og undervisning. 
 
 

SAINT-studien 

Venter du ditt første barn? Da trenger vi deg til et stort nasjonalt forskningsstudie i regi av fødeavdelingene. 

Vi skal forske på om vi kan få flere førstegangsfødende kvinner til å føde spontant (uten keisersnitt, vakuum eller tang) etter å ha blitt satt i gang i fødsel. Dette skal vi gjøre ved å bruke to medikamenter – Buscopan og Bikarbonat. Medikamentene som skal brukes har vært brukt i mange år, også på gravide, uten alvorlige bivirkninger. Buscopan skal fremme åpningen av livmorhalsen, og Bikarbonat skal motvirke melkesyre opphopning i livmoren. Dette vil i så fall kunne føre til at færre fødende trenger operative forløsninger etter å ha blitt satt i gang i fødsel. 

Om du er aktuell deltaker til denne studien, vil du bli invitert til å delta av jordmor eller lege på sykehuset når du kommer til vurdering. 

SAINT er den største behandlingsstudien som noensinne er planlagt utført på fødende kvinner i Norge, og ditt bidrag vil være et ledd i å få etablert et nasjonalt forskningssamarbeid innen fødselsarbeid (obstetrikk). 

Les mer om SAINT-studien i denne informasjonsbrosjyren (pdf)

Ultralyd av nyrearterien (informasjon kommer)

LetsGo (informasjon kommer)

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Sydbygget

Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Vi legger til rette for at partner/ledsager kan være med den gravide/fødende. H​er finner du informasjon om hvilke tiltak som gjelder på poliklinikk, under fødsel (for eksempel keisersnitt) - og ved barselavdelingen og barselhotellet.

Dersom du ønsker å snakke med noen om hvordan du best kan håndtere dine helseutfordringer, tilbyr våre veiledere mulighet for samtale på telefon. Vi er også tilgjengelige for pårørende og foresatte.​

Kostnader

Samtalen er gratis.

​Som pasient får du matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet servere vi måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen. I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det blir servert frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds på avdelingene. Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Klinikk psykisk helsevern på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Kiosken LYST har et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. Butikken er åpen hele døgnet.

Snacksautomater

På sykehuset har vi automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Omvisning på fødeloftet og barselpostene 7G og 7I (barselhotellet)

Få en omvisning på fødeloftet og barselpostene 7G og 7I (populært kalt barselhotellet).
Se video her
Jordmor på føderom

Omvisning på fødavdelingen ved SUS

Tre jordmødre tar deg med på videoomvisning på fødeavdelingen i andre etasje på SUS.
Bli med på omvisning på fødeavdelingen
Viser jordmor som står på et føderom

Sykehuslegene svarer på ofte stilte spørsmål

Leger og andre eksperter ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) svarer på det du lurer på om ulike tema innen helse. Du finner sendingene som video, på vår facebookkonto eller du kan høre dem som podkast. Tema som er tatt opp hittil er kvinnehelse, kreft og korona, og barn og korona.
Her kan du finne alle episodene
Tre personer sitter inne i et studio og snakker

Til deg som har født – eller skal føde snart

Praktisk informasjon vedrørende luftveisinfeksjoner til deg som har født, eller skal føde snart.
Les mer
43118257662_8c69b1b9d1_c.jpg