En gruppe kirurger i et rom

Dagkirurgisk avdeling

Dagkirurgisk avdeling holder til på to ulike lokasjoner: i Hillevåg og i østbygget på Våland.

Dagkirugisk avdeling i Hillevåg

I Hillevåg tar imot pasienter for dagkirurgiske inngrep. Vi har fem moderne operasjonsstuer og egen oppvåkningsavdeling. 

Dagkirurgisk avdeling øst på Våland

På Våland har vi 8 operasjonsstuer, hvor vi gjør kirurgiske inngrep innen fagområdene øre-nese-hals, plastikk- og håndkirurgi og oralkirurgi. Avdelingen utfører både planlagt og øyeblikkelig hjelp-kirurgi. 

Har du spørsmål om planlagt operasjon eller endring av time?

Kontakt øre-nese-hals-avdelingen

Kontakt plastikk- og håndkirurgisk avdeling

Kontakt

Dagkirurgi Hillevåg ekspedisjon

Telefontid: Mandag-fredag kl. 7.00-15.00

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Kontakt avdelingen via helsenorge.no

Slik finner du fram

Oppmøtested

Dagkirurgisk avdeling Hillevåg

Torgveien 21 A, like ved Kilden handlesenter.

Åpningstider:

07:15 - 19:00 mandag-torsdag
07:00 - 17:00 fredag
I ferietid/lavaktivitet er åpningstiden 07:00 - 17:00 mandag-fredag.

Registrer deg på telefonen når du ankommer dagkirurgisk avdeling Hillevåg. Når det er din tur, blir du vist inn til et omkledningsrom. Du blir tatt imot av sykepleier og får snakke med legen som skal operere deg.

Vær foreberedt på at det blir en del ventetid på grunn av forberedelser og informasjon i forkant av operasjonen. I tillegg kan pågående operasjoner trekke ut i tid og føre til forsinkelser. 

Operasjon øst

Oppmøtested: 2. etasje i østbygget på Våland. 

Murbygg med parkeringsplass. Foto.

Torgveien 21

Torgveien 21, 4016 Stavanger

Betongbygg med skyvedør. Foto.

Østbygget

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

Det er viktig at du følger instruksjonene for hvordan du skal forberede deg før operasjon i narkose eller før spinal-/epiduralbedøvelse. Hvis du ikke følger reglene for faste og røyking, kan du risikere at behandlingen ikke kan gjennomføres. 

Faste

Du skal ikke spise eller drikke melk i 6 timer før operasjonen. Du kan drikke litt vann, saft, juice uten fruktkjøtt, brus, te og svart kaffe inntil 2 timer før det planlagte inngrepet. Unngå røyk, snus, tyggegummi og sukkertøy i 2 timer før operasjonen. Ved spesielle inngrep kan det være andre rutiner som gjelder. Dette vil du få informasjon om på sykehuset før operasjonen.

Barn kan drikke klare væsker (vann, saft, juice uten fruktkjøtt) opp til 1 time før operasjon. Barnet kan få morsmelk/-erstatning, banan og yoghurt opp til 4 timer før operasjon. For kumelk og annen mat gjelder samme regler som for voksne (6 timer).

​Smykker​

Ringer, klokker, piercing, kontaktlinser, sminke og neglelakk må fjernes før operasjonen. Briller, høreapparat og tannproteser kan du ha på deg/med deg.

​Medisiner​

Ta med deg alle medisiner som du benytter til vanlig til sykehuset. Det er viktig at sykehuset vet hvilke medisiner du bruker, spesielt gjelder dette blodtrykksmedisiner, slankemedisiner og blodfortynnende medisiner (Albyl, Plavix, Efient, Brilique, Marevan, Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Persantin). Husk også å si ifra om du bruker naturmedisiner, for eksempel ginkgo, ginseng og hvitløk. Dersom du bruker inhalasjonsmedisiner for lungesykdom eller medisiner som betales av helseforetaket (h-reseptlegemidler) må disse tas med på innleggelsesdagen.

Hygiene

 • Operasjonsområdet må ikke ha sår eller kviser.
 • For å forebygge infeksjon må du dusje på operasjonsdagen.
 • Vær spesielt nøye med underlivet, hender og føtter. Ikke barber operasjonsområdet.
 • Ikke bruk bodylotion.
 • Ta av smykker, ringer og piercinger hjemme. Dette for å redusere faren for infeksjon og brannskade.
 • Fjern neglelakk.
 • Ta av klokken.
 • Ha på deg komfortabelt tøy som er lett å ta på og som ikke strammer over operasjonsområdet.
 • Hvis du har kraftig skjeggvekst må du være forberedt på at noe av dette kan bli barbert bort.
 • Sørg for at du har på rent sengtøy når du kommer hjem. 

​Operasjonen/undersøkelsen utføres i lokal bedøvelse eller narkose som gjør at du sover og er smertefri under inngrepet. Etter operasjonen blir du fort våken. De fleste føler seg i god form og kan spise og drikke omtrent med det samme. Hvilken bedøvelse du får avhenger av hvilket inngrep du skal få utført. Hele oppholdet er kun på noen få timer.

​Sørg for at du har noen som kan være med deg fra du kommer hjem, gjennom kvelden og natten, og helt til neste dag. Dette er en forutsetning for å få dagkirurgisk inngrep. Gjør derfor avtale med familie eller venner om å være i samme bolig som deg i dette tidsrommet.

Sørg for å ha handlet inn nok mat og drikke til de første dagene etter operasjonen. 

Det er viktig at du har på rent sengetøy når du kommer hjem fra operasjon. 

​Du blir liggende i kort tid til observasjon etter operasjonen og narkosen. Enkelte inngrep har lengre observasjonstid.

Det er viktig at du kommer deg opp og i bevegelse så fort som mulig. Du får servert litt mat, får med resepter og sykmelding, og en samtale med legen som opererte deg.

Hele oppholdet varer kun noen få timer. Dersom du har spørsmål, kan du ta kontakt på det telefonnummeret du fikk ved hjemreise.

​Før operasjonen vil fagpersonell informere deg om inngrepet.

 • Barn under 18 år kan ha med en av foreldrene eller en annen ledsager.
 • Pasienter med spesielle behov kan ha med en av foreldrene eller en annen ledsager når det er avklart i forkant.

​For å forebygge smerter etter operasjonen skal du ta Paracetamol én time før du møter opp hos oss.

Dosering

Voksen med vekt under 60 kg: 2 tabletter á 500 mg.
Voksen med vekt over 60 kg: 3 tabletter á 500 mg.
Tablettene tas med et halvt glass vann.

​Av sikkerhetsmessige grunner skal ingen selv kjøre bil etter en operasjon og narkose. Gjør derfor avtale med noen som kan hente deg. Eventuelt kan sykehuset bestille  drosje som du må betale egenandel for.

Les mer om parkering på SUS Våland her: Parkering - Helse Stavanger HF (helse-stavanger.no)

Dagkirurgisk avdeling Hillevåg ligger i Torgveien 21 A, like ved Kilden handlesenter.

Kart over området (utskriftsvennlig versjon)

Det er parkering i underetasjen i dagkirurgibygget som ligger rett ved siden av øyeavdelingen, og ved hovedinngangen. Pårørende og ledsagere kan også bruke parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen. Alle parkeringsplasser krever betaling.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Informasjon om noens helse og pasientforhold er strengt privat. Du må derfor ikke legge ut informasjon om andres helse eller andres pasientstatus. Ikke del bilder eller video av andre enn deg selv uten tillatelse – det gjelder både pasienten, medpasienter og ansatte.

Dagkirurgisk avdeling Hillevåg på Instagram

Følg oss gjerne på instagram: dagkirurg_avdeling_hillevag

Oversikt over behandlinger

  Dette skjer når du kommer til dagkirurgisk enhet

  På dagkirurgisk avdeling opereres du og reiser hjem noen timer etter inngrepet. Derfor er det viktig at du leser dette i god tid før operasjonen, og møter godt forberedt.
  Les mer om hva som skjer på dagkirurgisk enhet
  Sykepleier som gir pasient noe å drikke. Foto.