Vardesenteret

Vardesenteret - et tilbud for kreftpasienter og pårørende. Ta en pause, utveksle erfaringer og få råd og hjelp.

På Vardesenteret finnes det tilbud og aktiviteter både til deg som er pasient og til deg som er pårørende. Du kan delta på kurs og aktiviteter, få informasjon og veiledning av ulike fagpersoner, møte likesinnede eller bare finne ro med kaffekoppen.

På Vardesenteret finner du et fellesskap med andre i lignende situasjon, og du kan få svar på spørsmål som ofte dukker opp når noen får kreft. Vi kan også hjelpe deg med å finne ut av hvilke tilbud som finnes for deg der du bor.

Mange opplever at det å snakke med en likeperson kan være nyttig. En likeperson er en person med egen krefthistorie som kan dele av sine erfaringer. Kom gjerne innom senteret for å se hvilke aktiviteter som passer for deg.

Vardesenteret er etablert i samarbeid mellom Stavanger universitetssjukehus og Kreftforeningen.

Les mer om Vardesenteret i Stavanger (kreftforeningen.no)

Kontakt

Mariette Abrahamsson

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Jan Johnsens gate 6. Vardesenteret ligger i bygg C, Internatbygget.

Hvis du kommer gjennom hovedinngangen på sykehuset, følg gul merking i gulvet. Passer kantinen, ta til høyre og gå ut av bygget ca. 100 meter rett frem.

Besøkstider

Vi har åpent på dagtid mandag-fredag. I tillegg har vi åpent onsdager kl. 18-20 i partallsuker.
Åpningstider
 • I dag 10:00 - 14:00
 • Mandag 10:00 - 14:00
 • Tirsdag 10:00 - 14:00
 • Onsdag 10:00 - 14:00
 • Torsdag 10:00 - 14:00
 • Fredag 10:00 - 12:00
 • Lørdag STENGT
 • Søndag STENGT

Vardesenteret

Jan Johnsens gate 6, 4011 Stavanger

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.

Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Du kan bestille taxi fra automat ved hotellresepsjonen på sykehuset. Sykehushotellets resepsjon er bemannet hele døgnet.

Informasjonsdesken ved hovedinngangen kan også hjelpe med å bestille taxi frem til kl. 21.00 på hverdager og kl. 19.00 i helger og på helligdager.

Når informasjonsdesken er stengt, kan vakt og sikring (vekter) hjelpe med å bestille taxi ved behov.

Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Se Kolumbus eller Vy for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Som pasient får du matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet servere vi måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen. I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det blir servert frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds på avdelingene. Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Klinikk psykisk helsevern på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Kiosken LYST har et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. Butikken er åpen hele døgnet.

Snacksautomater

På sykehuset har vi automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Pårørende er en viktig ressurs i behandlingen og omsorgen for sine nære, men kan også ha behov for støtte og hjelp til å mestre sin egen livssituasjon.

Les mer om pårørendes rettigheter og ressurser for deg som er pårørende.

Arrangementer

 • Velvære- og sminkekurs
  En kreftbehandling kan gjøre at man endrer utseende, for eksempel at man mister øyevipper og øyebryn. På dette kurset lærer du sminketeknikker som kan hjelpe deg med å føle deg vel under behandlingen.
  Velvære- og sminkekurs
  14.
  februar
  2024
  4 dager
 • Informasjon om strålebehandling
  Informasjon om strålebehandling til deg som skal ha strålebehandling og dine pårørende.
  Informasjon om strålebehandling
  21.
  februar
  2024
  8 dager
 • Stressmestringskurs for kreftpasienter og pårørende
  Kurset gir smakebiter på ulike metoder for å takle stress både knyttet til vanlig hverdagsstress og stress i forbindelse med tøffe perioder i livet. Fagpersoner fra Pusterommet og Lærings- og mestringssenteret underviser.
  Stressmestringskurs for kreftpasienter og pårørende
  5.
  mars
  2024
  3 dager

Ny diagnose - ny hverdag

Det å leve med en diagnose kan være vanskelig. For mange blir livet en kjente snudd på hodet. Lærings- og mestringssenteret ved Stavanger universitetssjukehus står bak denne videoen, der erfarne brukere gir noen gode tips som kan være til hjelp for de aller fleste - uavhengig av situasjonen.
Se videoen
Skjermbilde fra video. Skjermdump.