Vannlekkasje på operasjonsavdelingen

I natt oppstod det en vannlekkasje på sentraloperasjon (SOP) i Sydbygget. Det medfører at noen pasienter kan få utsatt operasjonen sin.

Publisert 12.01.2024
En stor bygning med parkeringsplass

Natt til fredag 12. januar oppstod det en vannlekkasje over sentraloperasjon (SOP) i Sydbygget. Lekkasjen oppstod fra et kjølerør som hadde fryst og sprukket. Når vannet tinte oppstod det lekkasje.

Lekkasjen er stoppet, og vannmengdene er håndtert med god hjelp av Brannvesenet og interne ressurser.  

Nedsatt operasjonskapasitet 

Vannet påvirker strømanlegget i bygget, og har ødelagt noe utstyr. Det medfører at halvparten av operasjonsstuene foreløpig ikke kan brukes.  

– All øyeblikkelig hjelp går som normalt, men noen pasienter med planlagt operasjon kan dessverre oppleve å få den utsatt. Vi jobber med å få flere operasjonsstuer i drift, slik at vi kan gjennomføre så mange planlagte operasjoner som mulig. Pasientene som får operasjonen sin utsatt, vil få beskjed om dette, sier klinikksjef Geir Lende.  

Risiko for strømbrudd 

Skadene på strømanlegget gir også risiko for strømbrudd i Sydbygget. Skadene er midlertidige, og elektrikere på sykehuset arbeider med å rette opp i feilene.  

– Vi følger situasjonen, og er godt i gang med å utbedre skader som har oppstått. Sannsynligvis vil vi være tilbake i normalsituasjon i løpet av dagen eller helgen, sier Geir Lende.  

En mann med briller
Klinikksjef Geir Lende. Foto: Svein Lunde, Helse Stavanger. 

Mediehenvendelser 

Media kan kontakte kommunikasjonsavdelingen på pressetelefon 477 00999 eller e-post kommunikasjon@sus.no.