SUS i årets pride: - En markering av viktige verdier

Stavanger universitetssjukehus deltar med en egen parole i pride-paraden lørdag 2. september.

Helga Strand Vestbø
Publisert 03.08.2023

- Pride-paraden er en fin anledning til å markere og synliggjøre at vi er et helseforetak for alle, både for våre medarbeidere og for befolkningen, sier administrerende direktør Helle Schøyen.

Lørdag 2.september arrangeres det pride-parade som en del av festivalen Stavanger på Skeivå, som i år feirer tjuefemårsjubileum. Formålet med festivalen er å fremme lokal og internasjonal solidaritet, åpenhet, inkludering og mangfold.

Viktige verdier

Helle Schøyen viser til at formålet med festivalen samsvarer godt med verdigrunnlaget til spesialisthelsetjenesten og har en tydelig forankring i lovverket, blant annet i spesialisthelsetjenesteloven § 1-1 om å bidra til et likeverdig tjenestetilbud. SUS har ansvar for spesialisthelsetjenester til en befolkning på 380 000 i 15 kommuner.

- Jeg syns det har blitt en fin og viktig tradisjon at SUS stiller i pride-paraden. Det er en god mulighet for oss som en stor offentlig aktør, med et tydelig samfunnsoppdrag, til å markere verdier knyttet til solidaritet, inkludering og mangfold, sier Schøyen.

Håper mange blir med 

SUS er en av regionens største og mest internasjonale arbeidsplasser med over 8000 medarbeidere fordelt på rundt 130 ulike yrkesgrupper. 

- Alle medarbeidere som har lyst og anledning er hjertelig velkomne til å bli med – enten det er alene, sammen med kollegaer, familie eller andre. Jeg gleder meg, og ser fram til en dag med godt fellesskap og god stemning, sier Helle Schøyen. 

Praktisk informasjon

Paraden starter på torget i Stavanger sentrum kl. 13 og går til Tou Scene. Alle er velkomne til å møte opp, og det er ikke påmelding. Arrangøren oppfordrer folk til å møte i god tid, så møt senest klokka 12.30 på torget ved Stavanger domkirke. Se etter fanen til SUS - som ser slik ut:

Logo til Helse Stavanger og teksten kvalitet, trygghet og respekt.

For spørsmål, ta kontakt med kommunikasjonsdirektør Helga Strand Vestbø på telefon 99 09 51 11 eller helga.strand.vestbo@sus.no

Se også: