SUS i årets pride: – En markering av solidaritet, inkludering og mangfold

Stavanger universitetssjukehus deltar med en egen parole i prideparaden 3. september.

Helga Strand Vestbø
Publisert 19.08.2022
​Skeivå Rogaland Pride (tidligere Stavanger på Skeivå) blir i år arrangert for 24. gang. Formålet med festivalen er å fremme lokal og internasjonal solidaritet, åpenhet, inkludering og mangfold.

– Vi ser dessverre eksempler både i Norge og i resten av verden på at disse verdiene blir utfordret. Terrorhandlingen i Oslo i slutten av juni ga oss en tragisk påminnelse om dette. Årets pride-parade er en fin anledning til å markere og synliggjøre at vi er et helseforetak for alle, både for våre medarbeidere og for befolkningen, sier administrerende direktør Helle Schøyen.

Lørdag 3. september arrangeres det pride-parade som en del av festivalen.

Stavanger universitetssjukehus (SUS) deltok for første gang med en egen fane i pride-paraden i 2019 under parolen "Stavanger universitetssjukehus – kvalitet, trygghet, respekt".

Viktige verdier

Helle Schøyen, som selv stiller i paraden, viser til at formålet med festivalen samsvarer godt med verdigrunnlaget til spesialisthelsetjenesten og har en tydelig forankring i lovverket, blant annet i spesialisthelsetjenestens § 1-1. om å bidra til et likeverdig tjenestetilbud.

–​ Når vi har valgt å legge til rette for en felles SUS-markering i forbindelse med årets Skeivå Rogaland Pride, er det fordi det er en fin mulighet for oss som en stor offentlig aktør, med et tydelig samfunnsoppdrag, til å markere verdier knyttet til solidaritet, inkludering og mangfold, sier Helle Schøyen.

SUS er en av regionens største arbeidsplasser, og har ansvar for spesialisthelsetjenester til en befolkning på 370 000 i 15 kommuner.

Pride til sus.no.PNG