SUS blant de beste på heltid for helsefagarbeidere

Stavanger universitetssjukehus jobber aktivt for at flere helsefagarbeidere skal jobbe 100 prosent.

Publisert 01.09.2023
Sist oppdatert 05.09.2023
Fire personer med en diplom.

Sammen for heltid: Personal- og organisasjonsdirektør Maiken Hetlelid Jonassen (t.v), Administrerende direktør i Helse Stavanger Helle K. Schøyen, nestleder i Delta Marit Solheim og foretakstillitsvalgt for Delta Cesilie Angelica Bjørge. Foto: Per Tandberg

Fredag 1. september delte nestleder i Delta, Marit Solheim, ut ros og diplom i anledning Deltas heltidsturnebesøk ved Stavanger universitetssykehus. 

– Jeg ser på dette både som en anerkjennelse for arbeidet vi har gjort på dette viktig område, og som en stimulans til å gjøre enda mer, sier administrerende direktør på SUS, Helle Schøyen.

Bra for alle parter

I 2022 var 44 prosent av helsefagarbeiderstillingene som helseforetaket lyste ut heltidsstillinger. Det gir SUS en plass i toppen blant helseforetakene. 

– Heltidsstillinger gir både bedre pasientsikkerhet og det gir de ansatte en lønn til å leve av. Så dette er bra for alle parter, sa Schøyen. 

Personal- og organisasjonsdirektør Maiken Hetlelid Jonassen var også fornøyd. 

– Det er veldig kjekt å få denne prisen. Og at vi får den for det vi gjorde i 2022 føles jo enda bedre når vi selv vet at det er først nå i 2023 at vi har satt skikkelig i gang. For vi ønsker flest mulig helsefagarbeiderne opp i 100 prosent, sier hun.

Deltas nestleder, Marit Solheim, roste Helse Stavanger for det arbeidet helseforetaket og sa at de ligger helt i toppen i Norge. Samtidig kom hun med en klar oppfordring. 

- Målet må jo være at dere er enda bedre når vi kommer igjen neste gang, sa hun.