Se bildene fra den store brannøvelsen på SUS

Gode forberedelser og strålende samarbeid gjorde at en av historiens største brannøvelse for somatikken på Stavanger universitetssjukehus (SUS) gikk bra.

Mirjam Klingenberg. Foto: Svein Lunde, SUS.
Publisert 19.09.2016
Sist oppdatert 21.02.2017
Med falsk, ufarlig røyk i gangene ved ortopedisk avdeling gikk den store brannøvelsen for somatikken på SUS av stabelen denne uka. I løpet av tre dager fikk avdelingene trent seg på hva de skal gjøre hvis det begynner å brenne. 

– Vi har fått tilbakemeldinger fra avdelingene om at det var en realistisk og lærerik øvelse. Grundig forarbeid og fantastisk samarbeid gjorde at dette gikk så bra. I tillegg bygde vi videre på psykiatriens viktige erfaringer, som har gjennomført slike brannøvelser i årevis, sier Elisabeth Haga Jacobsen, øvingsleder for brannøvelsen. 

Hun takker alle SUS-medarbeidere som var med på dette - og spesielt fasilitatorene som var med fra hver avdeling.

 

Øver for å bli bedre

Nå evaluerer øvingsledelsen brannøvelsen og trekker ut læringspunkter derfra. Disse vil bli fulgt opp framover, og det arbeides med å få ferdig en rapport innen 1. oktober. 

– Vi vil bruke erfaringene fra øvelsen til ytterligere å forbedre brannberedskapen. Vi så under øvelsen at rutinene og opplæringen som allerede finnes på avdelingene har effekt. Men avdelingene har meldt tilbake at de også har mye å lære - for eksempel er samhandling og kommunikasjon under brann en utfordring, forteller Haga Jacobsen.
1.jpg
 
2.jpg
  
3.jpg
  
5.jpg
  
6.jpg