Nye SUS: Innflytting i november 2025

Stavanger universitetssjukehus (SUS) planlegger nå for innflytting i det nye sykehuset på Ullandhaug i løpet av november 2025.

Publisert 17.06.2024
Sist oppdatert 26.06.2024
Stort bygg.
Nye Stavanger universitetssjukehus på Ullandhaug.

Flytting av sykehuset krever en svært detaljert og omfattende planlegging som medarbeidere må medvirke til.  

- Det har vært helt nødvendig å få landet et nytt tidspunkt, og jeg er veldig glad for at vi nå kan planlegge for innflytting i november 2025. Særlig fordi våre egne medarbeidere bruker mye tid og krefter på alle forberedelser som skal gjøres, for å kunne ta imot pasienter på en god og trygg måte fra første sekund på Ullandhaug. Dette gjør de i tillegg til den daglige driften, sier administrerende direktør Helle Schøyen.  

I januar i år ble det klart at den planlagte innflyttingen i mai 2025 måtte utsettes på grunn av forsinkelser i elektroarbeidene.  

- De siste månedene har mange gode krefter både fra byggeprosjektet og driftsorganisasjonen på SUS jobbet iherdig med å få på plass en ny dato, sier Schøyen.  

For å gi trygg pasientbehandling må alt være godt testet før sykehuset tas i bruk. Det gjelder både tekniske installasjoner som vann og strøm, og det medisinsk-tekniske utstyret. B-bygget inneholder mest avansert medisinsk-teknisk utstyr, og skal ivareta en rekke svært komplekse funksjoner for sykehuset.   

Styremøte 24. juni 2024

Styret i Helse Stavanger får sak om nytt flyttetidspunkt til behandling i styremøtet 24. juni.

Her finner du styresaken (sus.no)

Mediekontakt

Helga Strand Vestbø, telefon: 990 95 111