Fotballcup gir 200 000 kr til Vardesenteret

Samarbeid mellom Viking og Lyse om en lokal og sosialt innrettet fotballcup - Fibercupen - samler inn midler som går direkte til Vardesenteret. Årets cup var den tredje på rad og foregår om høsten med lokalt sammensatte lag fra ulike bedrifter og studentlag. Suksessen er allerede fastslått og førte nylig til at Lyse kunne overrekke en sjekk på 200 000 kroner til Vardesenteret på SUS.

Gottfred Tunge. Foto: Svein Lunde.
Publisert 17.11.2016
Sist oppdatert 21.02.2017

30893326515_15c852da82_k.jpg

Fra venstre: Lars Kristiansen (Kreftforeningen), Mariette Abrahamsson (Vardesenteret), Anne Ree Jensen (SUS), Kjartan Aasland Salvesen, Aadne Kaarvaag (Lyse), Bjørn Ketil Birkeland (Lyse), Camilla Gram (Kreftforeningen).

– Fibercupen er blitt et arrangement som passer godt med profilen til Lyse. Vi hadde ønske om å bidra lokalt til en positiv aktivitet med et bredt tilbud. Gjennom samarbeidet vårt med Viking var det naturlig å forsøke å bygge opp et arrangement - der vårt bidrag egentlig blir til via de rundt 400 spillerne som deltar, sier Bjørn Ketil Birkeland i Lyse.

Det var etter fjorårets arrangement og kontakt med Kreftforeningen at Lyse og Fibercup-arrangementet ble koblet via Kreftforeningen til Vardesenteret.

Ved en sammenkomst i Vardesenterets lokaler på SUS nylig, møttes representanter fra Lyse, Viking, Kreftforeningen og SUS. Her overrakte Bjørn Ketil Birkeland en sjekk på 200 000 kroner og understreket at Fibercupen er i utvikling, og det gir alle involverte en god følelse å bidra til kreftsyke. Planleggingen for 2017 er i gang og Vardesenteret, og kunnskapen om dette tilbudet, vil bli enda bedre kjent framover.

– Fantastisk og svært velkomne midler, sier daglig leder på Vardesenteret, Mariette Abrahamsson.

– Vi har flere aktuelle prosjekter, men jeg vil ikke være konkret før vi har drøftet dette internt, understreker hun.