
Psykolog
Psykolog Andrea har alltid vært veldig interessert i å forstå hvorfor vi mennesker tenker, føler og handler som vi gjør. For Andrea har det vært givende å se at pasientenes smil kommer tilbake og at de får troen på seg selv igjen.
Psykolog Andrea har alltid vært veldig interessert i å forstå hvorfor vi mennesker tenker, føler og handler som vi gjør. For Andrea har det vært givende å se at pasientenes smil kommer tilbake og at de får troen på seg selv igjen.
Navn: Andrea
Utdannelse: Psykolog
Arbeidssted: barne-og ungdomspsykatrisk poliklinikk
Jeg heter Andrea og jobber som psykolog på barne- og ungdomspsykatrisk poliklinikk ved SUS. Jeg har jobbet på BUP Bryne i halvannet år.
En psykolog på BUP jobber med utredning, diagnostisering og behandling av psykiske lidelser hos barn og unge opp til 18 år. Som barne- og ungdomspsykolog har vi individuelle samtaler med barn og ungdom for å hjelpe dem med psykiske utfordringer som for eksempel angst, depresjon, traumer, ADHD eller spiseforstyrrelser. Samtidig veileder vi og rådgir foreldre, skoler og andre instanser om hvordan de best kan støtte barnet og ungdommen.
Det er flere veier til å bli psykolog. Den vanligste veien er å ta profesjonsstudiet i psykologi, som er en 6-årig utdanning inkludert praksis. Jeg tok en litt annen studievei med bachelor i psykologi i Norge, og deretter en toårig master i Danmark. Etter masteren måtte jeg jobbe to år med lisens og under veiledning, før jeg kunne søke om autorisasjon.
Jeg ville bli psykolog fordi jeg har alltid vært interessert i å forstå hvorfor vi mennesker tenker, føler og handler som vi gjør. I tillegg liker jeg tanken av at jeg kan være med å bidra med å hjelpe barn og unge med de utfordringene som de møter på. Jeg får bidratt både analytisk og ikke minst relasjonelt.
– Å jobbe som psykolog er en personlig og meningsfull oppgave for meg. Jeg bryr meg oppriktig om barn og unge som kommer til meg, og ser det ikke bare som en jobb hvor man setter en diagnose eller gir behandling. Det handler om å tilby støtte, forståelse og bidra til deres utvikling på en helhetlig måte.
Som psykolog setter jeg opp pasientforløp som skal være forutsigbart for pasientene. Vi lager tidlig en basisutredning og snakker om hva utredningen inneholder. I tillegg setter vi av tid til diagnostiske undersøkelser i mindre team, også for å evaluere behandlingsløp. På denne måten kan vi til enhver tid tilpasse oss og hjelpe pasientene på en best mulig måte.
Det mest givende med å jobbe som psykolog på SUS er når du ser at smilet til barnet kommer tilbake og når de begynner å få troen på seg selv. Når vi får oppleve at den hjelpen vi gir faktisk bedrer barn og unges liv og hverdag.
På SUS så er vi flere psykologer. Vi er alle ganske ulike, noe som jeg ser på som en styrke. Det at vi kan utfylle hverandre og ikke minst lære av hverandre. Jeg opplever at vi har et veldig godt og inkluderende arbeidsmiljø med en variert og givende jobbhverdag. Jeg setter pris på at SUS ønsker å fremme faglig utvikling og at vi blir oppfordret til å delta på flere kurs.
Psykologutdannelsen gir deg muligheten til å ha en givende og meningsfull jobb. Jeg vil si det er en jobb som passer for de som er interessert i å forstå andre mennesker og ikke minst har et ønske om å hjelpe mennesker.
– SUS fremmer faglig utviklig og oppfordrer oss til å delta på kurs. Det setter jeg pris på og er viktig for meg i jobben min.