E-læringkurs

Her finner du informasjon om e-læring og læringsportalen dersom du ennå ikke har blitt ansatt, trenger midlertidig tilgang til e-læring eller læringsportalen, eller ønsker tilgang til dette hjemmefra.

Er du gjest, kommunalansatt, pasient eller lignende, og ikke kommer til å ha et ansettelsesforhold hos oss, trenger du ikke å oppgi fødselsnummer.

Er du nyansatt eller eksternt innleid, må du oppgi fødselsnummeret slik at din eksterne profil skal bli slått sammen med din interne profil når du blir ansatt i Helse Stavanger.
Les mer om hvorfor du må oppgi fødselsnummer nederst på denne siden.

Registreringen trinn for trinn

For å ta e-læringskurs i Helse Stavanger sin læringsportal hjemmefra må du logge deg på www.laeringsportalen.no  og opprette en ekstern profil med privat e-postadresse.

1. Klikk på «Registrer deg».

2. Fyll inn alle feltene

3. I nedtrekksmenyen "Organisasjon" velger du "Helse Stavanger - tilgang for eksterne brukere"

Skjermdump fra læringsportalen. Bilde.  


4. Trykk Lagre

Ved å lagre blir skjemaet sendt inn og du får en bekreftelse på skjermen. Deretter vil du motta en e-post med lenke for å sette passord for innlogging. Brukernavnet er e-postadressen.

Når du har logget deg inn i Læringsportalen velger du «kurskatalog» fra den øverste menyen og søker opp kurset du ønsker å ta.

Du melder deg på kurset ved å trykke på den grønne pila.

lering_2.png
 

Etter at du har meldt deg på (grønn pil) vil du finne kurset igjen ved å velge «Min side», og deretter «Aktive»

Når du har gjennomgått kurset og bestått, kan du skrive ut kursbevis under fanen «Gjennomførte» ved å velge ikonet

lering_3.png
.

Det kan hende du ikke har riktig organisasjonstilhørighet. Ta kontakt med Helse Vest IKT kundesenter for å endre tilhøringhet: kundesenteret@helse-vest-ikt.no , telefon 55 97 65 40.

Har du riktig tilhørighet men fortsatt ingen kurs, ta kontakt med oss på epost læringsportalen@helse-vest.no

For å ta e-læringskurs i Læringsportalen hjemmefra (adressen er www.laeringsportalen.no), må du på forhånd opprette et passord til Læringsportalen mens du er på jobb. Da kan du også hjemme logge deg på med 4-6 tegns brukernavn som du bruker på jobb.

Dette gjør du før du drar fra jobb
Gå inn på intranettet og åpne læringsportalen eller skriv inn adressen sso.laeringsportalen.no i adressefeltet på din nettleser. Gå så inn på din brukerprofil øverst til høyre.

I din brukerprofil skal du enten endre passordet til det du vil, legge inn privat e-postadresse, eller gjøre begge deler.

1. Endre passord: Trykk på "Bytt passord"..
Når du senere logger på hjemmefra på www.laeringsportalen.no bruker du det nye passordet, samt 4-6 tegns brukernavn for å logge på.

2. Legge til privat e-post. Trykk på «Rediger profil» og «Valgfritt».
 
Etter du har registrert din private e-mailadresse kan du bruke «Glemt passord»- funksjonen hjemmefra. Trykk på «Innlogging» og velg «Glemt passord». Mulighet til å angi nytt passord vil da bli sendt din private e-mailadresse (se bildet under).

Dersom kursvinduet ikke vises må du slå av sperring for pop-up vinduer (også kalt sprettoppvinduer eller forgrunnsvinduer).
Hvordan man tillater pop-up vinduer, avhenger av hvilken nettleser og versjon av denne nettleseren du bruker. Benytt hjelp-funksjonen i nettleseren din og søker på f.eks. pop-up vindu, forgrunnsvindu eller sprettoppvindu/alternativ google en fremgangsmåte for å slå av sperring for pop-up vinduer.

Når du bruker fødselsnummer for å logge inn blir kursene du har tatt som ekstern bruker overført til Kompetanseportalen. Kompetanseportalen som er et IKT-verktøy for medarbeideroppfølging som brukes i hele Helse Vest.

Oppgir du ikke fødselsnummer når du registrerer deg, er det ikke mulig å overføre kurs i etterkant.

Når profilene i læringsportalen slåes sammen, betyr dette at den eksterne profilen slutter å eksistere. Det vil si at dersom du senere forsøker å logge deg på den eksterne profilen, og oppretter en ny bruker med den private e-postadressen vil de kursene du gjennomfører med denne brukeren ikke overføres til Kompetanseportalen.

Har du et ansettelsesforhold fra tidligere i Helse Vest er det mulig å gjennomføre kurs med den samme profilen videre. Du må da ta kontakt med Helse Vest IKT telefon 55 97 65 40 og be om brukernavn og passord til læringsportalen. Da får du oppgitt din 4-6 tegns brukernavn og passord til læringsportalen som du trenger for å finne frem og gjennomføre e-læringskurs.


Sist oppdatert 15.05.2024