SESAM forskere medforfattere på artikkel publisert i International Journal of Geriatric Psychiatry

SESAM har i løpet av de siste årene etablert et tett samarbeid med forskningsmiljøet ved King’s College London og tidligere i år samlet ledende forskere i verden innen demensforskning seg på forskningskonferansen Joint Programme of Dementia Research i London.

Martine Kajander
Publisert 22.09.2016
Sist oppdatert 09.05.2018

​Ingelin Testad har i en årrekke vært engasjert i forskning på sykehjem ved King’s College London, som en del av SESAMs internasjonale samarbeid. Et samarbeid med Anne Corbett ved King’s College er blant annet konkretisert i samarbeid om flere PhD studier og i forskningsprosjektet «Management of pain in people with dementia living in care homes: Programme and intervention development» som gjennomføres ved King’s College London. I denne forbindelse har Ingelin Testad involvert Martine Kajander, forskningssykepleier ved SESAMs intervensjonsteam, som fra oktober 2015 til januar 2016 var i London for å samle inn data til neste del av prosjektet der en undersøker hvorvidt et nytt program for å håndtere smerte hos personer med demens i sykehjem fungerer slik som ønsket, når det prøves ut i praksis.

Et resultat av dette viktige internasjonale samarbeidet ble nylig ble artikkelen «The landscape of pain management in people with dementia living in care homes: A mixed methods study» publisert i tidsskriftet International Journal of Geriatric Psychiatry. I denne artikkelen er senterleder/postdoc Ingelin Testad og PhD-kandidat Martha Therese Gjestsen medforfattere. Hensikten med studien var å undersøke nåværende smertebehandling for personer med demens i sykehjem. Det ventes i fremtiden flere artikler fra dette viktige internasjonale samarbeidet.

Her kan du lese hele artikkelen.