Praksisprisen motiverer

Stolte kunstnere fra Austrått bo- og aktivitetssenter med salgsutstilling i «Anitas atelier og galleri» på Thrane gård den 24. november.

Helen G Wigestrand. Foto: Helen G Wigestrand og Anita Sletten Torp
Publisert 15.12.2017
Sist oppdatert 07.05.2018
Gult hus med Anitas bil utenfor. Foto.
Anitas atelier og galleri

Austrått bo- og aktivitetssenter vant i vår Praksisprisen for prosjektet «Kunstglede». Prisen på kr. 10 000 ble delt ut 9. juni på den årlige SESAM-konferansen. Prisen har bidratt til at aktivitetssenteret har kunnet fortsette samarbeidet med Anita Sletten Torp, Anitas atelier og galleri. I høst ble det arrangert malekurs igjen for brukerne, og spenningen var stor da kunstnerne ankom galleriet for åpning av utstillingen.

Anita Sletten og Mari Berge. Foto.
Anita Sletten Torp t.v. og Mari Berge Folde, Austrått Boas. Foto.

Maleriene var flott presentert, og interessen var stor fra både brukere og pårørende. Samtalene foran kunstverkene gikk både på teknikk og fargebruk, og mange malerier ble raskt solgt. Stemningen og kommunikasjonen med «kunstnerinnen» Anita er varm og hjertelig.

Besøkende i galleri. Foto.
Anita og en mann ser på bilder i galleriet. Foto.

– Vi ser at aktiviteten skaper glede og engasjement, sier aktivitør Mari Berge Folde. Det å møtes her til kunstutstilling i galleriet hos Anita betyr mye for gruppen og ikke minst for anerkjennelse av den enkelte.

Ingelin Testad, senterleder ved SESAM og initiativtaker til Linda Buettners praksispris, ønsker at senteret skal bidra til «den gode dagen» for personer med demens gjennom å vise fram nye ideer og også gi anerkjennelse for gode aktiviteter.

– Vi har allerede kjøpt inn nye lerreter, så dette er noe vi ønsker å fortsette med, sier Folde til slutt før alle kunstnerne og ansatte får overrakt blomster fra Helen G. Wigestrand ved SESAM.

Helen overrekker pris til ansatte ved avdelingen. Foto.
Helen overrekker pris til ansatte ved avdelingen. Foto.

Se film av vinnerprosjektet fra juni 2017. https://player.vimeo.com/video/220791694 , fotograf Marius Harlem