Bent Høie lanserte SIRENS Stroke med å være markør

Lansering SIRENS Stroke

Under lanseringen av SIRENS Stroke deltok Helseminister Bent Høie som markør for in situ slagsimulering. Han ble hentet på Sola flyplass og fraktet til akuttmottaket hvor nevrolog Torstein Hafsahl ventet.

Bilde av Bent Høie under slagsimulering
Bent Høie som markør under slagsimulering. Her med nevrolog Torstein Hafsahl.

Presseoppslagene ligger nederst i artikkelen.

"For å si det sånn: Hvis jeg får hjerneslag, håper jeg at jeg er hjemme i Stavanger. For det er det sykehuset som raskest gir hjelp og oppfølging på det området."

Det sa helse- og omsorgsminister Bent Høie i Stortingets spørretime 6. november i år. Slagbehandlingen på SUS er også trukket fram nylig i Nasjonal helse- og sykehusplan, som et eksempel på et internasjonalt ledende fagmiljø.

Miniseminar under lanseringen

Under lanseringen var det flere hilsningstaler etter Professor Martin Kurz faglig innledning og Administrerende direktør Inger Cathrine Brynes velkomst. Bent Høie, Tore Lærdal (Administrerende direktør i Lærdal Medical AS), Herlof Nilssen (Administrerende direktør i Helse Vest RHF) og Janne Johnsen (Styreleder i Sykehuset i våre hender (SIVH) understreket hvor viktig arbeidet er.

Gave fra Inge Steenslands stiftelse

Under lanseringen ga Sykehuset i våre hender (SIVH) 2,5 millioner til slagsimulering på Stavanger universitetssjukehus (SUS), som følge av e gave fra Inge Steenslands stiftelse. Det utgjør en betydelig del av Sykehuset i våre hender (SIVH) sin innsamling til et ferdighetssenter på SUS.


NRK Rogaland (ekstern lenke, innslag nummer 2)

NRK Rogaland nyhetssak: Vart ufør etter treig hjerneslag-behandling

NRK Radio (ekstern lenke, 1:29:10 ut i sendingen)

Rogalands Avis: SUS får millioner i gave for å styrke slagbehandlingen (ekstern lenke, abo)


Sist oppdatert 25.05.2023