Folkefondet: Store summer til kreftforskning

Folke Hermansens Fond ble opprettet i 2006 - og har siden den gang gitt sykehuset nærmere 35 millioner kroner til kreftforskning. Den langsiktige målsetningen er å bidra til utryddelse av kreft.

Caroline Aspelund
Publisert 26.09.2016
Sist oppdatert 25.11.2016

Fondet har delt ut 34, 6 millioner kroner til totalt 49 prosjekter på SUS. Midlene har også bidratt til åtte doktorgrader og et mangetalls publikasjoner. 

– Støtten har vært av avgjørende betydning for at SUS har kunne videreføre kreftforskning på et høyt internasjonalt nivå. Det viktige er at Folkefondet prioriterer god forskning ved SUS, sier tidligere forskningsdirektør, Stein Tore Nilsen, som understreker at det er viktig at de som ønsker kreftforskning ved SUS, og ønsker å gi bidrag til kreftforskning, bruker Folkefondet.

Les rapporten om fondets første ti år i sin helhet. Her finner du også oversikt over alle tildelingene til Stavanger universitetssjukehus (pdf).

Vil du vite mer om Folkefondet og forskningen de har bidratt til å finansiere - sjekk ut forskningsdagen på Rosenkildehuset, 29. september.