Diagnose

Lette traumatiske hodeskader

Poliklinisk oppfølging etter lett traumatisk hodeskade omfatter utredning hos lege, og tverrfaglig utredning og oppfølging ved behov.

Henvisning og vurdering

For å få behandling i spesialisthelsetjenesten trenger du henvisning. Fastlegen er den som oftest henviser. I noen tilfeller kan annet helsepersonell henvise deg, for eksempel til bildeundersøkelser (MR, CT eller røntgen).

Når vi har mottatt henvisningen, vil du få svar på om du har rett til utredning og behandling  i spesialisthelsetjenesten. 

Les mer på helsenorge.no

Utredning

Er du henvist for en lett traumatisk hodeskade vil du bli undersøkt av lege. Legen innhenter informasjon om hendelsesforløpet, skadeomfanget og kartlegger symptomer og funksjonsnivået ditt. I denne konsultasjonen får du avklart behandlings- og rehabiliteringsbehovet og du får råd om aktivitetsnivå.  I noen tilfeller vil det være behov for å gjøre supplerende undersøkelser, som for eksempel blodprøver, MR av hodet, henvisning til øre-nese-hals eller øyelege.

De som har behov vil få en tverrfaglig poliklinisk utredning eksempelvis av fysioterapeut, ergoterapeut, nevropsykolog og sosionom. Du vil få en tverrfaglig tilbakemelding etter utredningen om funn og behov for videre rehabilitering.

Behandling

Prognosen av de aller fleste lette hodeskader er god. Behandlingen/rehabilitering retter seg inn mot bedring av funksjon, aktivitetsnivå og arbeidsdeltakelse.

Rehabiliteringstilbudet blir individuelt tilpasset av det tverrfaglige rehabiliteringsteamet. Noen får også tilbud om å delta i mindre grupper med undervisning om hodeskader, fysiske, emosjonelle og kognitive konsekvenser av skaden, trygging og utveksling av erfaringer. 

Vedvarende symptomer etter lett traumatisk hjerneskade kan også være en stor emosjonell og praktisk utfordring for pårørende. Derfor har vi også et eget tilbud om informasjon for pårørende.

Oppfølging

Ved avsluttet behandlingsforløp sendes det en tilbakemelding til din fastlege med råd om videre tiltak og oppfølging.

Kontakt

Sydbygget Nevrokirurgisk avdeling 1H

Kontakt Nevrokirurgisk avdeling 1H

Oppmøtested

Sydbygget, 1.etasje.
Bruk hovedinngangen, ta til venstre og bruk heisen eller trappene.

Sydbygget

Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Transport

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.