Undersøkelse

Kondisjonstest

Kondisjonstest er en test for å vurdere din evne til å utføre langvarig arbeid med en viss intensitet (aerob utholdenhet), altså fysisk arbeidskapasitet. Hensikten med testen er å få en status på din fysiske kapasitet som hjelp for å legge opp et treningsprogram, eller for å måle eventuell effekt av trening.

Slik skjer testen

Du skal utføre fysisk arbeid på tredemølle, beinsykkel eller armsykkel med gradvis økende belastning, til utmattelse. Under testen måler vi oksygenopptaket ved at du er tilkoblet måleutstyr via et munnstykke (eller en ansiktsmaske). Vi registrerer også puls og blodtrykk, i tillegg til graden av subjektiv anstrengelse (Borgskala). Det mest nøyaktige målet for utholdenhet er det maksimale oksygenopptaket. Verdiene blir vurdert i forhold til forventet verdi for friske personer med tilsvarende alder og kjønn.

Før

  • Møt opp i treningsklær og treningssko/joggesko.
  • Det er viktig at du ikke røyker 1 time før testen.
  • Vi anbefaler at du spiser et lett måltid omtrent 2 timer før testen.

Når du kommer til testen, trenger vi noen opplysninger fra deg, som vekt, høyde, alder, og treningsvaner.

Du får på deg tre elektroder, et pulsbelte, en ansiktsmaske og en blodtrykksmansjett som er tilkoblet måleutstyr. Du får en oppvarming på cirka 10 minutter før testen settes i gang.

Under

Under testen skal du utføre fysisk arbeid på en belastning som øker gradvis til du ikke orker mer (maksimal anstrengelse). Selve kondisjonstesten tar 10-12 minutter. For å kunne bruke resultatene fra denne testen, er det veldig viktig at du presser deg til det ytterste og holder ut så lenge du klarer.

Etter

2–3 minutter etter at testen er ferdig måler vi melkesyren i blodet ved å stikke deg i fingeren for å ta noen dråper blod.

Testen gjør ikke vondt. For mange vil det å presse kroppen til maksimal anstrengelse oppleves som ubehagelig, men det er ikke farlig. Du kommer sannsynligvis til å bli svett og sliten etter testen.

Alle reagerer forskjellig på tung fysisk aktivitet. Det er normalt at du blir sliten og stiv i muskulatur etter kondisjonstesten. I noen tilfeller kan man bli litt svimmel i etterkant av testen. Det er viktig at du spiser og drikker godt etter testen.

Kontakt

Sydbygget Kardiologisk poliklinikk

Kontakt Kardiologisk poliklinikk

Oppmøtested

Gå inn hovedinngangen. Ta til venstre og ned i U-etasjen.

Besøkstider

  • I dag 08:00 - 15:00
  • Mandag 08:00 - 15:00
  • Tirsdag 08:00 - 15:00
  • Onsdag 08:00 - 15:00
  • Torsdag 08:00 - 15:00
  • Fredag 08:00 - 15:00
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Sydbygget

Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Transport

​Hvis du har time ved denne poliklinikken, har du mulighet til å sjekke inn digitalt – enten via mobil eller på en av automatene i velkomstområdet på SUS.

Du får du en SMS på dagen du har time med beskjed om registrere deg når du har ankommet sykehuset. Når du har ankommet sykehuset, registrerer du deg på mobilen din eller på automat i velkomstområdet. Da får du beskjed hvilken ventesone du skal gå til.

I ventesonen venter du til du får en ny SMS, som sier at behandleren din er klar til å ta imot deg. Du får beskjed om romnummer og kan gå dit. Etter timen kan du dra rett hjem, og betale når du får en SMS med beskjed om at fakturaen er klar – med Vipps eller faktura.

Hvis du ikke ønsker å betale på mobil, så kan du også betale med kort i automaten som står i velkomstområdet. Og hvis sykehuset ikke mottar betaling, sendes det til slutt faktura til deg.

Les mer om den digitale ordningen på https://helse-stavanger.no/om-oss/nyheter/pasienter-kan-registrere-ankomst-og-betale-elektronisk-helt-topp

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Se Kolumbus eller Vy for ruter og rutetider.

Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.

Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.