Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Tverrfaglig poliklinisk rehabilitering til pasienter med mye plager

Vi tilbyr poliklinisk rehabilitering til personer med revmatiske sykdommer (bindevevssykdommer og systemiske leddsykdommer). Dette er et tilbud til de som har mye plager og/eller funksjonsutfordringer som preger hverdagen også etter at den medikamentelle behandlingen er startet.

En gruppe mennesker som poserer for et bilde

Det er legen som følger deg på poliklinikken som henviser til rehabiliteringen.

I forkant gjennomfører vi en utredningsdag hvor du møter et tverrfaglig team med fysioterapeut, ergoterapeut og ansvarlig lege for rehabiliteringen. Her vil vi kartlegge og finne frem til det riktige rehabiliteringsnivået for deg.

Hvordan foregår rehabiliteringen?

Selve rehabiliteringen gjennomføres poliklinisk, det vil si at du bor hjemme. Det meste av rehabiliteringen foregår i en gruppe på 10 personer, med stort fokus på dine mål for rehabiliteringen.

Du blir invitert til en individuell innkomstsamtale med fysio- og ergoterapeut 2 uker før rehabiliteringen starter. Da gjør vi også lette tester for å kartlegge funksjonsnivået ditt. 

Hvor lenge varer rehabiliteringen?

Rehabiliteringen går over 4 uker, og du møter opp 2 dager i uken, hovedsakelig tirsdager og torsdager. Innholdet består av treningsgrupper i terapibasseng og i treningssal, samt undervisninger i målsetting/endringsprosess, smerteforståelse, kosthold/ernæring, søvn, fysisk aktivitet og aktivitetsregulering. Vi har 4-5 rehabiliteringsgrupper i året.  

Vi ønsker å gi deg gode mestringsverktøy som du kan bruke i hverdagen din. Derfor er ikke rehabiliteringsprosessen ferdig når gruppen avsluttes – vi anbefaler fortsatt at du er fysisk aktiv og at du bruker mestringsverktøyene aktivt hver dag. 

Tre måneder etter rehabiliteringen får du en kontrolltime hos fysio- og ergoterapeut, der vi kartlegger om du har behov for videre oppfølging. 

Sist oppdatert 03.07.2025