Revmatologisk avdeling

Vi utreder, behandler og følger opp pasienter med betennelsesaktige revmatiske sykdommer, hovedsakelig leddgikt, bindevevssykdommer og betennelsessykdommer i muskulatur og blodkar. Hovedaktiviteten skjer ved Revmatologisk poliklinikk som ligger på 5H. Du finner oss ved å ta heisen ved hovedinngangen opp til 5. etasje. I tillegg har vi felles sengepost med nyreavdelingen som ligger på 3B.

Revmatiske sykdommer

Betennelsesaktige revmatiske sykdommer er sykdommer i muskler, sener, ledd og bindevev som skyldes at kroppens immunforsvar angriper disse vevene og lager betennelse. Sykdommene kalles også autoimmune revmatiske sykdommer. Disse sykdommene kan hos noen angripe indre organer. Revmatologisk avdeling utreder, behandler og tilbyr rehabilitering ved autoimmune revmatiske sykdommer.

Avdelingen driver også med forskning på revmatiske sykdommer, fagutvikling, utdanning av helsepersonell og undervisning. Vi arbeider tverrfaglig og har mange yrkesgrupper tilknyttet avdelingen. 

Den vanligste årsaken til smerter i bevegelsesapparatet er overbelastnings- eller aldersrelaterte smerter fra ledd og sener, artrose eller fibromyalgi. Det er som hovedregel kun ved mistanke om autoimmun betennelse at smerter fra bevegelsesapparatet utredes ved revmatologisk avdeling. 

Vi har pasientkurs ved Lærings- og mestringssenteret om revmatoid artritt og Sjøgrens syndrom, samt rehabiliteringstilbud.

Henvisning og betaling

​For å bli utredet eller behandlet ved Revmatologisk avdeling, må en være henvist fra fastlege eller legevakt. Henvisningen vil bli vurdert av en legespesialist og pasienten vil få svar om det er aktuelt med poliklinisk time eller innleggelse via brev eller telefon. 

Betaling av egenandel skjer ved at pasienten mottar en sms etter timen med link til betalingsmulighet ved hjelp av Vipps eller e-faktura. En kan også betale med kort i betalingsautomaten i velkomstområdet i U-etasjen.

Kontakt

Telefon

  • Mandag 08:00 - 15:00
  • Tirsdag 08:00 - 15:00
  • Onsdag 08:00 - 15:00
  • Torsdag 08:00 - 15:00
  • Fredag 08:00 - 15:00
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Kontakt avdelingen via helsenorge.no

Slik finner du fram

Oppmøtested

Sydbygget, 5.etasje. Bruk hovedinngangen (inngang 1).

Oppmøtested poliklinikk: Her møter du opp for time hos lege, sykepleier, ergoterapeut og fysioterapeut, samt infusjon av legemiddel. Gå inn hovedinngangen på Stavanger universitetssjukehus og hold til venstre. Ta heisen ved apoteket opp til 5. etasje i Sydbygget. Følg skilting til skilting til Medisinsk dagpost 5H og Revmatologisk avdeling. 

Oppmøtested sengepost 3B: Bruk inngang 6 (se kart) til Østbygget. Heis eller trapper opp til 3. etasje. Derfra følger du skiltene til avdeling 3B.

Sydbygget

Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Helse Stavanger har beredskapsplaner for å ivareta pasienttransport under covid-19. Under pandemien oppfordres det til å bruke eget kjøretøy til og fra behandling hvis det er mulig. Dersom reisen er over ti kilometer hver vei, dekkes tilleggsutgifter som parkering, bom og bilferge uten krav til dokumentasjon. For reiser under ti kilometer, dekkes utgifter hvis behovet er dokumentert av behandler. ​

Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.

Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Se Kolumbus eller Vy for ruter og rutetider.

Behandlingstilbud til deg som har revmatisk sykdom og langvarig smerte

Har du plager med smerte? Ønsker du å lære om hjernens rolle ved langvarig smerte og samtidig få verktøy for smertemestring? Og bor du et eller annet sted i Norge? Da kan dette tilbudet være noe for deg – digital behandling i gruppe basert på kognitiv atferdsterapi og klinisk helsepsykologi.

Tilbud om digital smertebehandling Diakonhjemmet sykehus.pdf
Kvinne som holder seg på hånden

Informasjon om Covid-19 for pasienter med revmatisk sykdom

Covid-19 for pasienter med revmatisk sykdom
Pasientprøver til undersøkelse for koronavirus

Rituximab og koronavaksine

​Personer som står på rituximab (Mabthera, Rixathon) har indikasjon for 5. vaksinedose hvis de ikke har fått påvist at de har antistoff mot korona og det er mer enn 3 mnd siden forrige koronavaksine. 

Er du usikker på om du bør ta 5. dose kan du ta kontakt med revmatologisk poliklinikk på telefon 51519394 hvis du får behandlingen hos oss.​