Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Kardiologisk sengepost 3H

3H er en kardiologisk sengepost med hovedvekt på behandling og utredning av hjertepasienter. Aktuelle diagnoser er angina, hjerteinfarkt og hjertesvikt. Vi har også behandling av pasienter med hjerterytmeproblemer, og utredning av pasienter med synkope (besvimelsesanfall). Pasienter som har blitt hjerteoperert blir overflyttet til oss fra Haukeland sykehus og fra Rikshospitalet.

Avdelingen er sub-akutt, det vil si at pasientene trenger øyeblikkelig hjelp. Vi samarbeider tett med andre avdelinger i pasientbehandlingen, og som pasient her vil du møte tverrfaglige team bestående av flere ulike yrkesgrupper.

Vi er en sengepost med plass til 17 pasienter.  Posten er delt inn i 2 tun. Da blir det ikke så mange personer å forholde seg til. Det er alltid en sykepleier, sammen med en annen sykepleier eller helsefagarbeider, som har ansvaret for deg i løpet av en vakt. I tillegg vil det alltid være en ansvarshavende sykepleier som har oversikt i avdelingen. En overlege/kardiolog har det overordna behandlingsansvaret for deg. På den daglige visitten vil du ha kontakt med leger i spesialisering.

Kontakt

Telefon

  • Mandag 09:00 - 15:00
  • Tirsdag 09:00 - 15:00
  • Onsdag 09:00 - 15:00
  • Torsdag 09:00 - 15:00
  • Fredag 09:00 - 15:00
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Kontakt avdelingen via helsenorge.no

Slik finner du fram

Oppmøtested

Sydbygg, 3. etasje.
Bruk hovedinngangen, ta første heis opp i 3. etasje.

Sydbygget

Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.

Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Se Kolumbus eller Vy for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

​Blodprøver blir tatt til faste tider: kl. 08.00, 12.00, 16.00 og 20.00. Skal du ta blodprøver er det viktig at du oppholder deg ved sengen til disse er tatt. De fleste svarene får du samme dag.

De fleste undersøkelser blir foretatt i tiden mellom kl. 08.00 og 15.00 ukedager. Noen undersøkelser krever forberedelser som du vil få nærmere informasjon om. Tidspunktet for evt. undersøkelser kan være noe vanskelig å forutse, noe som ofte medfører en del venting.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Hverdager er det legevisitt mellom kl. 09.00–12.00. Lørdag og søndag gjennomføres det bare legevisitt til nye pasienter og til pasienter med spesielle problemstillinger. Vi oppfordrer deg til å spørre om ting du lurer på. Dersom du ønsker det, kan pårørende delta på utskrivningssamtalen.

Medisiner du trenger under sykehusoppholdet får du hos oss. Bruker du medisiner som betales av helseforetaket (h-reseptlegemidler) ber vi om at du tar disse med deg på innleggelsesdagen. Vi tar vare på dine egne medisiner til du reiser hjem.
Det er faste tider for utdeling av medisiner. Du vil få beskjed om hvilke tidspunkter som er aktuelle for deg. Det er fint om du er tilgjengelig da, siden sykepleierne ikke kan sette fra seg medisinene.

​Måltider serveres som buffet i dagligstuen. De pasienter som av helsemessige årsaker ikke kan komme til dagligstuen, får maten servert på rommet.
Frokost: 08.30–09.30
Middag: 12.30–13.30
Kvelds: 17.00.
Sen kvelds m/suppe: 20.00
Alle pasienter som blir innlagt på 3H, blir vurdert (screenet) med tanke på ernæringsmessig risiko. Dersom du har spesielle ønsker eller hensyn å ta, er det fint om du gir beskjed så tidlig som mulig slik at vi rekker å spesialbestille dette fra kjøkkenet. Sykehuskjøkkenet tilbyr en egen halalmeny til inneliggende pasienter.
God håndhygiene er ekstra viktig når du er på sykehuset, både av hensyn til deg selv og dine medpasienter. Vær nøye med håndhygiene før du forsyner deg av buffeten. Vask hendene godt i 30–60 sekunder eller bruk  desinfiserende håndsprit og gni hendene i 15 sekunder.

Mat og drikke fra buffeten er forbeholdt pasienter. Pårørende kan benytte SUS kantine eller Cafe Morgenrød og Butikken Lyst i lobbyen i St. Svithun hotell. På grunn av begrenset plass, er det bare pasienter som skal benytte dagligstuen under måltidene.

Mandag til fredag: kl. 18.00–19.00
Lørdag og søndag: kl. 14.00–15.00
Av hensyn til medpasienter og planlagt aktiviteter i tilknytning til behandlingen, ber vi om at visittidene overholdes. Ved besøk utenom visittiden, kontakt personalet for nærmere avtale. Oppegående pasienter bes ta med sine besøkende til dagligstuen.
Dersom pasienter ikke har mobiltelefon, kan pårørende ringe sengeposten.