Reisemedisinsk senter

Når du skal ut og reise, er det lurt å være forberedt og ha tenkt gjennom eventuelle problemstillinger for at turen skal gå som planlagt. Reisemedisinsk senter tilbyr vaksiner og gode reiseråd. Du behøver ingen henvisning fra fastlege for å ta kontakt med oss. Kort ventetid og gode parkeringsmuligheter. Ring eller send e-post i dag for å bestille time.

Reisemedisinsk senter hører inn under Stavanger universitetssjukehus. Du trenger ikke henvisning av fastlege for å få time hos oss.
Senteret drives av helsepersonell som til enhver tid er oppdatert om aktuelle utbrudd rundt om i verden. Vaksineringen utføres av sykepleiere, og legene tilknyttet senteret har stor kunnskap om tropesykdommer og andre infeksjonssykdommer.

Våre reiseråd tar utgangspunkt i Folkehelseinstituttets  anbefalinger. Vi skiller gjerne mellom forretningsreiser og vanlige turistreiser opptil 3-4 uker. Slike reiser krever færre vaksiner enn hvis en skal være i nær kontakt med lokalbefolkning, og/ eller forventer dårlig mat- /vannhygiene (f.eks. backpacking, arbeidsopphold eller innvandrere som skal reise på besøk til tidligere hjemland).

Sykdommer på ferie er ofte de samme plagene som her hjemme. Oppkast og diarrè, forkjølelse og bronkitt er det som oftest rammer turister. Disse går som regel over av seg selv.

Det er sjelden  turister kommer hjem med alvorlige tropesykdommer. Blant de vanligste årsakene til alvorlige skader blant turister er trafikk og bading de dominerende – ofte i kombinasjon med alkohol.

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Østbygget, inngang 6, rom 184.

Du kan enten bruke inngang 6, ta til høyre forbi luken til fødepoliklinikken, deretter til venstre mot 1A. Eller du kan bruke hovedinngangen, gå forbi kantinen og til heis 4.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, torsdag, fredag: kl. 08.00 - 15.30
Onsdag: kl. 12.00 - 19.30
Du kan avtale time utenom disse tidene.

Betongbygg med skyvedør. Foto.

Østbygget

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

​Hvis du har time ved denne poliklinikken, har du mulighet til å sjekke inn digitalt – enten via mobil eller på en av automatene i velkomstområdet på SUS.

Du får du en SMS på dagen du har time med beskjed om registrere deg når du har ankommet sykehuset. Når du har ankommet sykehuset, registrerer du deg på mobilen din eller på automat i velkomstområdet. Da får du beskjed hvilken ventesone du skal gå til.

I ventesonen venter du til du får en ny SMS, som sier at behandleren din er klar til å ta imot deg. Du får beskjed om romnummer og kan gå dit. Etter timen kan du dra rett hjem, og betale når du får en SMS med beskjed om at fakturaen er klar – med Vipps eller faktura.

Hvis du ikke ønsker å betale på mobil, så kan du også betale med kort i automaten som står i velkomstområdet. Og hvis sykehuset ikke mottar betaling, sendes det til slutt faktura til deg.

Les mer om den digitale ordningen på https://helse-stavanger.no/om-oss/nyheter/pasienter-kan-registrere-ankomst-og-betale-elektronisk-helt-topp

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.

Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Se Kolumbus eller Vy for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

​Som pasient får du matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet servere vi måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen. I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det blir servert frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds på avdelingene. Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Klinikk psykisk helsevern på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Kiosken LYST har et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. Butikken er åpen hele døgnet.

Snacksautomater

På sykehuset har vi automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Mer informasjon