Isolatenhet 2I

2I er en medisinsk post med 8 avanserte isolater hvor det er optimale forhold for smitteisolering. Pasientene som isoleres her har i hovedsak smittsomme infeksjonssykdommer, men vi utreder og behandler også pasienter med andre indremedisinsk problemstillinger. I tillegg bistår vi andre avdelinger på sykehuset med isoleringsrom etter behov.  Inngangsdøren til 2I er låst. Det henger en telefon på utsiden av døren som du kan bruke til å ringe inn til personalet, så slipper vi deg inn og hjelper deg med å kle på deg eventuelt beskyttelsesutstyr som trengs før du kan gå på besøk. Pasienter som er isolert har også behov for besøk, og besøket skal ikke utgjøre risiko for verken pårørende eller pasient, men vi ber deg lese punktene under «Pårørende til pasienter som er isolert» lenger nede på denne siden før du kommer på besøk. Som inneliggende pasient eller besøkende utgjør 2I ingen økt risiko for smitte. Vi har gode rutiner for smittehåndtering og har et kontinuerlig fokus på smittevern i avdelingen.  Personalet ved 2I rullerer mellom isolatenheten og infeksjonsavdeling 3F.

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

MOBA-bygget, bruk inngang 3 og ta trappene opp til 2. etasje.
Stort, hvitt murbygg.

MOBA

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 4, 4011 Stavanger

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Praktisk informasjon

​God håndhygiene er ekstra viktig når du er på sykehuset, både av hensyn til deg selv og dine medpasienter. Vask hendene godt i 30–60 sekunder eller bruk desinfiserende håndsprit og gni hendene i 15 sekunder

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Medisiner du trenger under sykehusoppholdet får du hos oss. Bruker du medisiner som betales av helseforetaket (h-reseptlegemidler) ber vi om at du tar disse med deg på innleggelsesdagen. Vi tar vare på dine egne medisiner til du reiser hjem.
Faste tider for utdeling er: kl. 08.00–09.00, kl. 12.30–13.00, kl. 16.30–17.00 og kl. 20.00–21.00. Det er fint hvis du er tilgjengelig på disse tidspunktene. Sykepleierne kan ikke sette fra seg medisinene på nattbordet. Skal du ha intravenøs behandling med antibiotika, vil du få dette ved andre tidspunkt. For eksempel:
En gang per døgn: kl. 09.00
To ganger per døgn: kl. 09.00 og 21.00
Tre ganger per døgn: kl. 05.00, 13.00 og 21.00
Fire ganger per døgn: kl. 06.00, 12.00, 18.00 og 24.00

I forbindelse med antibiotikabehandling påvirkes kroppens normalflora. Dette kan gi ulike bivirkninger som mage- og tarmplager og soppinfeksjoner. Slike plager kan forebygges ved inntak av Biola eller andre surmelksprodukter. Dette har vi tilgjengelig på kjøkkenet. Har du hatt allergiske reaksjoner forårsaket av antibiotika, eller skulle du få ubehag i form av kløe, utslett eller diare under behandlingen, er det viktig at du melder fra om dette til personalet.

​Måltidene serveres på pasientrommet.
Frokost serveres mellom kl. 08.00 og 09.30
Middag serveres mellom kl. 12.30 og 13.30
Varm suppe serveres mellom kl. 16.30 og 17.30
Kveldsmat serveres mellom kl. 20.00 og 21.00

Dersom du har spesielle ønsker eller hensyn å ta, er det fint om du gir beskjed så tidlig som mulig slik at vi rekker å spesialbestille dette fra kjøkkenet. Sykehuskjøkkenet tilbyr en egen halalmeny til inneliggende pasienter. Pårørende kan benytte seg av SUS kantine eller Café Morgenrød og butikken Lyst i lobbyen i St. Svithun hotell.

​Det er noen forhåndsregler når du skal besøke en pasient på isolat:

  • Det du tar med inn på rommet kan du ikke ta med ut igjen. Vesker ol. oppbevares på vaktrommet eller i slusen utenfor isolatet.
  • Du må ha på deg beskyttelsesutstyr når du skal inn på isolat. Hva du skal ha på får du informasjon om fra personalet i avdelingen.
  • Beskyttelsesutstyret skal beholdes på inntil du skal forlate pasientrommet. Gå aldri ut av rommet med dette på! Utstyret kastes i søppel i forgangen.
  • Håndhygiene skal alltid utføres når du forlater et isolat.
  • Du skal ikke spise eller drikke på isolatet eller bruke mobiltelefonen din.
  • Dersom du bruker beskyttelsesutstyret på riktig måte og er nøye med håndhygienen skal det ikke være noe særlig risiko for å bli smittet.
  • Vi anbefaler at barn under 12 år i minst mulig grad besøker pasienter som er isolert og at max 1-2 besøkende besøker pasienten samtidig.

Har du spørsmål, kontakt personalet