Barselpost 7I (barselhotellet)

Friske kvinner og barn får barseloppholdet sitt på barselpost 7I, det som populært blir kalt barsehotellet på St. Svithun hotell. Partner/far kan også bo her (så lenge det er plass). Her får du tilbud om ammehjelp, stell og bad av barnet, samtaler med jordmor og veiledningstime med fysioterapeut. Vi har jordmor- og barnepleierbemanning hele døgnet.

I perioder med mange fødsler kan det bli problemer med kapasiteten på barselhotellet. Alternativt barselopphold for mor og barn blir da på barselpost 7G.

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Sydbygget, 1. etasje. Bruk hovedinngang (inngang 1). Derfra kan du enten ta trappen eller heisen til venstre.
Hovedinngangen på SUS

St. Svithun hotell

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Praktisk informasjon

Alle fødende bør ringe fødetelefonen før de drar inn til sykehuset.

Det er erfarne jordmødre som svarer når du ringer Fødetelefonen. Her vil vi lytte til det du forteller, gi deg råd og sammen med deg planlegge hva som skal skje videre. Fødetelefonen er for akutte problemstillinger (tilsvarende nødtelefon 113).

Du kan dessverre ikke bruke denne tjenesten til rådgiving som ikke haster og kan vente til du tar kontakt med egen lege, jordmor eller legevakt. Når vi vurderer det slik at problemstillingen kan bli løst der, vil vi be deg om å ta kontakt med en av disse.

Ved henvendelser etter fødsel/hjemreise kontakter du den barselavdelingen du var innlagt på:

7I: 51 51 26 32

7G: 51 51 87 78

Vår besøksadresse:

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger, Sydbygg, 1. etasje.

Bruk inngang 1 (hovedinngangen) og følg rød stripe på gulvet til trapp eller heis.​

​I utgangspunktet blir dere på barselhotellet i tre netter. Oppholdet kan også bli forlenget dersom det er medisinske grunner til det. Skulle du ønske å reise hjem tidligere enn normalt, vennligst gi beskjed til jordmor/barnepleier så vil vi imøtekomme ønsket om mulig. Hvis du reiser før tredje dag ber vi deg å sjekke ut og levere nøkkelkortet i hotellresepsjonen innen kl.12.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Vi legger til rette for at partner/ledsager kan være med den gravide/fødende. H​er finner du informasjon om hvilke tiltak som gjelder på poliklinikk, under fødsel (for eksempel keisersnitt) - og ved barselavdelingen og barselhotellet.

​Som pasient får du matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet servere vi måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen. I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det blir servert frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds på avdelingene. Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Klinikk psykisk helsevern på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Kiosken LYST har et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. Butikken er åpen hele døgnet.

Snacksautomater

På sykehuset har vi automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

​Pårørende kan bo i samme rom dersom det er ønskelig og det er ledig kapasitet på dobbeltrom (pårørende betaler selv for oppholdet). Dersom far, søsken eller andre ønsker å bo sammen med mor på hotellet må dere registrere dere i hotellets resepsjon og betale oppholdet selv. Priser fås ved henvendelse i hotellresepsjonen. Husk å registrere utsjekk og levere nøkkelkort i hotellresepsjonen dersom oppholdet for ledsager blir kortere enn for mor.

​Parkerin​​gshus

Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet. Fra parkeringshuset kan du ta heisen rett opp i sykehusets hovedinngang.

For å komme til parkeringshuset, følger du skiltene fra Fylkeslege Ebbells gate. Parkeringshuset er godt belyst og videoovervåket.

Se mer info www.sus.no/parkering

Korttidsparkering

Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (maks 15 minutter). ​

Parkering for bevegelseshemmede

Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede. Disse har en tidsbegrensning på fire timer. Det finnes også tolv parkeringsplasser reservert bevegelseshemmede i parkeringshuset under St. Svithun Hotell. Disse plassene er avgiftsbelagt på lik linje med annen parkering på sykehusområdet.

​Parkering for langtidspårørende

Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris. Dette gjelder parkering i parkeringshuset. Prisen for langtidspårørende er 300 kroner per uke (normalpris 144 kroner per døgn). Avdelingen du skal besøke, må fylle ut en rekvisisjon for å få kjøpt parkeringsbeviset hos Q-park.

​Ladestasjon for el-bil

Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet og betaler​ som vanlige gjester. Dette på grunn av den store økningen i el-bilder på sykehusområdet den siste tiden. I parkeringshuset er ​det ladestasjoner for el-bil.

​Utenfor rommet skal du være iført privattøy. Barnetøy, bleier, tepper til barnet kan hentes hos oss, eller dere kan ringe og si ifra hva dere trenger så kommer vi med det. På dag/kveld ser vi helst at du/dere kommer ut og henter det du trenger hvis mulig. Skittent ”sykehustøy” legges i rød plastpose

​Hotellpersonalet vasker/rydder rom daglig mellom kl. 09-11. Passer ikke dette må dere selv rydde rommet og re sengen.

​Barselhotellet har ikke bestemte besøkstider. Du/dere bestemmer selv når dere ønsker besøk. Du/dere avtaler med evt. besøkende og henter dem nede i hotellobbyen. Er søsken eller andre besøkende syke ,ønsker vi ikke at de kommer på besøk på barselhotellet.

Omvisning på fødeloftet og barselpostene 7G og 7I (barselhotellet)

Få en omvisning på fødeloftet og barselpostene 7G og 7I (populært kalt barselhotellet).
Se video her
Jordmor på føderom

Til deg som har født – eller skal føde snart

Praktisk informasjon vedrørende luftveisinfeksjoner til deg som har født, eller skal føde snart.
Les mer
43118257662_8c69b1b9d1_c.jpg

Den nyfødte babyen og barselkvinnen

Gratulerer med babyen! I denne videoen forteller jordmor ved SUS om hva du kan forvente i tiden fremover, og du får nyttige tips og informasjon om barseltiden. 

Se videoen her
Jordmor i hvite klær

Amming

I denne filmen får du nyttige tips og triks om amming fra jordmor ved barselavdelingen på SUS. 

Se video om amming her
Jordmor i hvite klær