Foreldre på BUPA

Foreldre er ofte en veldig viktig del av tilbudet barn og ungdom får på BUPA. De skal samtykke til tilbudet fram til ungdommen blir 16 år, og er sentrale medspillere i både utredning og behandling.

Når du kommer til BUPA, så vil vi vanligvis ønske å snakke med foreldrene dine for å få deres opplevelse av vanskene dine​. Vi lurer også på hvordan de allerede har forsøkt å løse problemene, og​ også hva de tenker de kan bidra med for at du​ skal få det bedre.

​​Når barn har psykiske vansker eller en psykisk lidelse, er disse lidelsene vevd inn i familiens liv på mange måter. Noen barn får også vansker på grunn av konflikter, hendelser og vanskelige ting i familien, og foreldre er nesten alltid involvert i barnas forsøk på å løse vanskene de har. Noen foreldre er usikre på hva de skal gjøre, og noen foreldre kjemper hardt for å sikre at barnet får den hjelpen de opplever at han eller hun trenger.

Informasjon fra foreldre

Ofte trenger vi i BUPA å få informasjon fra foreldrene dine for å forstå deg og for å forstå situasjonen du er i. Da spør vi masse spørsmål. En del av spørsmålene spør vi for å kunne utelukke tanker og teorier vi har, så her er det viktig å være tålmodig. Vi vil også kunne spørre om ting som er sårbare tema også for foreldrene.

Kurs og samarbeid

I BUPA driver vi en del forskjellige kurs for foreldre. Det varierer hvilke kurs som er aktive, men her kan du spørre din behandler.   

Vi ønsker alltid å spille på lag med foreldrene for å fremme barns mestring. Jo yngre barnet er, jo viktigere er foreldrene. Vi samarbeider også med andre som har ansvar for barns omsorg; fosterforeldre, barnevern og institusjoner.

Når du blir ungdom

Når du blir eldre og går inn i ungdomsalderen, så både vil og kan du bestemme mer. En del ønsker at foreldre skal involveres mindre i tilbudet de får på BUPA, og når du blir 16 år bestemmer du i stor grad selv om du skal gå til oss, og hva foreldrene dine skal få vite om kontakten med oss. 

Spill​

Hei-spillet​ - ​er et terapeutisk brettspill for barn i alle aldre. Det tar for seg følelser, tanker og situasjoner og kan også spilles hjemme. Det er utviklet i samarbeid mellom 2 psykologer fra BUPA Stavanger og Ås kommune.​​​​​


 

Sist oppdatert 05.06.2023