Seksualitet og kjønn

Alle ungdommer har tanker og følelser om sin egen seksualitet og sitt kjønn. Noen av disse tankene er du kanskje åpen om og andre holder du for deg selv.

​​​​​​De fleste ungdommer er usikre på hvilke tanker og følelser det er lov å ha om seksualitet​ og kjønn.  Noen ungdom er usikre eller synes at de er litt uvanlige i hva de blir tiltrukket av og hvordan de føler seg. Det kan føles flaut å snakke om disse tingene i starten, men når du begynner å være åpen med noen du stoler på, opplever de fleste at det er en lettelse å være åpen om hvordan du egentlig føler deg.
 
De fleste voksne er opptatt av hvordan du kan ha det greit med den du er, og vil gjerne snakke med deg om dette ​hvis du tør. For å starte en samtale kan du si ​"Jeg synes dette med seksualitet er vanskelig. Det er også vanskelig å snakke om».   
 
Noen barn og ungdom opplever at de er født i feil kropp, og at de egentlig føler seg som et annet kjønn enn det kroppen tilsier. Samfunnet vårt er blitt mer åpent for at en del av oss har det slik, og å dele disse følelsene kan ofte gjøre at man føler seg mindre skamfull og alene. Noen synes også det er greit å snakke mer anonymt med en hjelpetelefon, som for eksempel ungdomstelefonen som du kan ringe på 400 00 777. 

Kjønnsidentitet (ung.no)

Sist oppdatert 28.12.2023