Postoperativ avdeling 1G

Vi overvåker pasienter i alle aldersgrupper etter anestesi og kirurgiske inngrep. Målet vårt er at pasientene skal oppleve en trygg oppvåkning, og at komplikasjoner knyttet til inngrep og type anestesi skal forebygges og behandles.

Inngrepets omfang og type anestesi avgjør hvor lang overvåkningstid pasientene har behov for før de flyttes til sengeposten. Pasienter med store kirurgiske inngrep trenger overvåkning til neste dag. Merk at en operasjon tar ofte lenger tid enn man tror, da det også går en del tid til forberedelser og anestesi.  

Smertebehandling etter operasjoner er en viktig del behandlingen. Vi har egen smertesykepleier som har ansvar for opplæring og bistår sengepostene. Pasientene er koblet til en monitor som overvåker pulsen, blodtrykket, pustefrekvensen og oksygenmetningen i blodet. 

Vanligvis tillater vi ikke pårørende inne på postoverativ avdeling, for at nyopererte pasienter skal få mest mulig ro. Vi gjør unntak ved spesielle tilfeller.

Barn som trenger overvåking får alltid ha en forelder eller foresatt hos seg. 

 

Kontakt

Postoperativ avdeling 2G

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Sydbygg, 1.etasje. Bruk hovedinngang.

Sydbygget

Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Praktisk informasjon

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Som pasient får du matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet servere vi måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen. I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det blir servert frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds på avdelingene. Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Klinikk psykisk helsevern på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Kiosken LYST har et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. Butikken er åpen hele døgnet.

Snacksautomater

På sykehuset har vi automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

​Informasjon om noens helse og pasientforhold er strengt privat. Du må derfor ikke legge ut informasjon om andres helse eller andres pasientstatus. Ikke del bilder eller video av andre enn deg selv uten tillatelse – det gjelder både pasienten, medpasienter og ansatte.