Øye poliklinikk

Vi utfører ulike undersøkelser, forundersøkelser og klargjøring til ulike prosedyrer og behandlinger, knyttet til de ulike øyesykdommene. Pasienter kommer også til oss for å fjerne sting, lappebehandling, sårstell og hjelp med øyeprotese. I tillegg har vi oppfølging og behandling av diabetikere. Vi utfører inngrep på øyet som: Grå stær (katarakt), på netthinne på øyelokk og tåreveier, grønn stær, behandling av sykdom i hornhinne, injeksjonsbehandling av aldersrelatert macula (AMD), skjeling og kontrastundersøkelse.

Kontakt

Telefon

 • Mandag 08:00 - 15:00
 • Tirsdag 08:00 - 15:00
 • Onsdag 08:00 - 15:00
 • Torsdag 08:00 - 15:00
 • Fredag 08:00 - 15:00
 • Lørdag STENGT
 • Søndag STENGT

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Like ved Kilden kjøpesenter (omlag 10 minutters gange fra SUS Våland). Bruk egen inngang som ligger i en smal gate som går mellom Torgveien 21 og 25.

Det er parkering i underetasjen i nytt dagkirurgibygg som ligger rett ved siden av øyeavdelingen, og på baksiden av øyeavdelingsbygget (betalingsautomat).

Besøkstider

 • I dag STENGT
 • Mandag 07:15 - 15:30
 • Tirsdag 07:15 - 15:30
 • Onsdag 07:15 - 15:30
 • Torsdag 07:15 - 15:30
 • Fredag 07:15 - 15:30
 • Lørdag STENGT
 • Søndag STENGT
Murbygg med parkeringsplass. Foto.

Torgveien 25

Torgveien 25, 4016 Stavanger

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Du må betale egenandel etter gjeldende takster og regler for undersøkelser og behandling ved dagkirurgi og poliklinikk. Du kan betale med kort i ekspedisjonen eller få med deg giro.  Du oppgir i ekspedisjonen om du eventuelt har frikort og ditt mobilnummer. Du vil bli spurt om du ønsker å bli påminnet om timen på din mobil. Etter behandlingen vil betjeningen eventuelt gi deg ny time, regning for behandling og bestille drosje etter rekvisisjon fra lege - eventuelt etter eget ønske (pasienten betaler selv).

​Med unntak av akutte øyeskader trenger du henvisning fra øyespesialist, annen avdeling eller andre leger, for å få time til undersøkelse og behandling hos oss. Du vil få tilsendt time, gitt etter gjeldende retningslinjer for ventetid og prioritering. Ved øyeblikkelig hjelp gis henvisningen i ekspedisjonsluken og en blir henvist der en skal vente i venteareal. Øyeblikkelig hjelp-pasienter må beregne noe ventetid.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Har du fått time til dagkirurgisk operasjon, er det viktig at du leser vedlagt informasjon om forberedelse og klargjøring for operasjon. Dagkirurgi ligger i 2. etasje. Du kan enten ta heis eller gå i trapp. Du ringer på ringeklokken som er ved inngangsdøren til dagkirurgi. Her vil du bli møtt av en sykepleier.

​Vi anbefaler at pårørende og ledsagere bruker parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen.

Det finnes parkeringsplasser på baksiden av øyeavdelingen, og i kjelleren ved senter for dagkirurgi.

Alle parkeringsplasser krever betaling. 

​Du vil bli henvist til der du skal vente på behandler. Flere behandlere bruker samme venteareal. Det er ofte mange pasienter og en kan oppleve noe ventetid. På venterommet er det automat slik at du kan kjøpe seg drikke/snacks. Det er også vannautomat og kaffeautomat (10 kroner per kopp). Det er et eget venteareal for barn med leker og video.