Sårdiagnostisk senter

Sårdiagnostisk senter ble startet som Norges første i 2019 og er et tverrfaglig samarbeid mellom Hudavdelingen, Karkirurgisk avdeling, Plastikk og Hånd kirurgisk avdeling og Endokrinologisk avdeling i utredning av sårpasienten. Her sikres kort ventetid og leger, sårsykepleiere og fotterapeut arbeider sammen for å sikre best mulig helhetlig behandling.   Ved en konsultasjon utredes pasienten på én og samme tid tverrfaglig av ulike legespesialiteter og sårsykepleiere for å få en best mulig vurdering og videre behandlingsopplegg.

For mange pasienter med leggsår kan oppstart med kompresjonsbehandling være aktuelt etter en konsultasjon, derfor er det ønskelig at du har på deg noen litt større par med sko som kan romme en slik behandling.  

I forkant av tverrfaglig legevurdering, utfører sårsykepleier (eventuelt fotterapeut) ulike forundersøkelser og tar en utredning om bakgrunnen for såret, ulike påvirkningsfaktorer og hva som har blitt forsøkt til nå. Deretter kommer legene samlet for å ta en tverrfaglig vurdering og diagnostisere såret og sette opp en videre plan.  

Avhengig av hvor du bor, kan det være aktuelt med videre sårbehandling i regi av sykepleierklinikk eller hjemmesykepleie, eventuelt fastlegekontor eller sykehjem. All skriftlig informasjon vil bli sendt videre til riktig instans for å sikre best mulig pleie og raskest mulig sårtilheling.  

Kontakt

Telefon

Hudavdelingen: 51 51 30 10 mandag - fredag 08-14.45

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

2. og 3. etasje i Coop Extra-bygget i Bekkefaret.