We recommend that you upgrade to the latest version of your browser.

Barne- og ungdomshabilitering (HABU)

Barne- og ungdomshabilitering (HABU) yter spesialisthelsetjenester til barn og unge med medfødte eller tidlig erverva funksjonsnedsettelser (0–18 år). Målet for våre tjenester er at barn og unge med funksjonsnedsettelser i størst mulig grad skal oppnå mestring, selvstendighet og deltakelse i samfunnet.

Vi tilbyr tverrfaglig utredning, diagnostikk, behandling, veiledning og tilrettelegging. Vi arrangerer ulike kurs for pasienter, foreldre og samarbeidspartnere.

HABU samarbeider med andre avdelinger i spesialisthelsetjenesten, barnehager, skoler, PPT, fastleger, NAV og kommunal helse- og omsorgstjeneste.

 

Ergoterapeuten

vurderer barnets deltakelse i daglige aktiviteter med hovedvekt på stillinger for aktivitet og håndfunksjon. Ergoterapeutene vurderer barnets behov for trening, tilrettelegging og ergoterapi.

Fysioterapeuten

vurderer barnets bevegelsesutvikling, samt behov for fysioterapi og aktiviteter i dagligliv og fritid. 

Klinisk ernæringsfysiolog

vurderer barnets ernæringsmessige behov og gir kostveiledning.

Legen

fokuserer på medisinsk diagnose og behandling, og eventuelt henvisning til spesialundersøkelser.

Pasientkoordinatoren

er den du kan kontakte dersom du vil spørre om noen i forbindelse med tilbudet fra HABU.

Psykologen

har fokus på barnets intellektuelle, sosiale og følelsesmessige utvikling i samspill med omgivelsene.

Sosionomen

utreder, informerer og veileder i forhold til rettigheter for foreldre og barn, som gjelder både inntektssikring og praktisk hjelp i kommunen. Tilbyr også støttesamtaler ved behov.

Spesialpedagogen

har fokus på barnets utvikling innen områdene spiseferdighet, kontakt og samspill, kommunikasjon og språk. Faggruppen består av spesialpedagoger, logopeder, IKT-pedagog og vernepleier.

Testteknikeren

bistår psykologene ved nevropsykologiske utredninger.

 

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Kontakt avdelingen via helsenorge.no

Slik finner du fram

Oppmøtested

Langflåtveien 5, 4017 Stavanger 

Resepsjon i 2. etasje.

Åpningstider: mandag til fredag kl. 08.00–15.00.

Grått murbygg

Langflåtveien 5

Langflåtveien 5, 4017 Stavanger

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Ta med nødvendig utstyr og hjelpemidler. F.eks forflytningseil, briller, ortoser/skinner, kommunikasjonshjelpemidler etc. Ta med shorts/tights og t-skjorte dersom du skal til undersøkelse hos lege, fysioterapeut og ergoterapeut.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

Vi tilbyr videokunsultasjon via Helsenorge. Les mer her: Videokonsultasjon via helsenorge.no
 
 

Kurs

  • Kurs til foreldre: E-PAtS
    Gruppetilbud til foreldre/foresatte til barn i alderen 0-5 år som har en generell utviklingsforstyrrelse. Barn og foreldre som deltar følges opp ved Barne- og ungdomshabiliteringen, HABU. Aktuelle deltakere vil få invitasjon.
    Kurs til foreldre: E-PAtS
    15.
    oktober
    2024
    4 dager
  • Foreldrekurs 0-5 år
    Et kurs for foresatte til barn med funksjonsnedsettelse i alderen 0-5 år som får oppfølging fra Barne- og ungdomshabilitering, HABU. Informasjon om Barne- og ungdomshabilitering og systemene som finnes rundt.
    Foreldrekurs 0-5 år
    Dato kommer
  • Kurs til foreldre: Nesten voksen
    Kurs for foresatte til ungdom i alderen 16–18 år med kognitive funksjonsnedsettelser og sammensatte lærevansker som får oppfølging ved Barne- og ungdomshabilitering, HABU. Informasjon om aktuelle tema ved overgang til voksenlivet. Kurset avholdes i november hvert år og aktuelle deltakere vil få invitasjon.
    Kurs til foreldre: Nesten voksen
    Dato kommer

Informasjon

    Barn som pårørende

    Barn og ungdom er avhengig av at de voksne hjelper dem gjennom sorgarbeid. Barn og ungdom har ikke selv de nødvendige erfaringene eller ordene til å håndtere dette på egen hånd. Her finner du mer informasjon til foreldre og andre voksne om hvordan du kan ivareta barn i en vanskelig situasjon. 

    Barn som pårørende
    A red and blue painted wall

    Tilrettelagt fritid

    Deltagelse i en aktivitet (fysisk eller kulturelle aktiviteter) kan virke positivt på mange områder. Det gir mulighet til et sosialt nettverk, gruppetilhørighet og vennskap som igjen kan styrke selvfølelse og identitet. Å delta på meningsfulle arenaer, vil bidra til opplevelse av en bedre helse.
    Les mer om tilrettelagt fritid
    Person i rullestol. Illustrasjon.

    Koordinerende enheter i Helse Stavanger foretaksområde

    Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering er en funksjon som organisatorisk er lagt til medisinsk divisjon, avdeling for rehabilitering, men med virkeområde på tvers av divisjonene i Helse Stavanger. Rådgiverstillingen i Koordi...
    Se liste
    Sykehuset i fugleperspektiv