Avdeling for radiologi

Vi utfører vanlige røntgenundersøkelser, ultralyd og gjennomlysningsundersøkelser. Vi gjør også MR- og CT-undersøkelser, nukleærmedisinske undersøkelser og PET-undersøkelser. Avdelingen har toppmoderne teknisk utstyr, og har akuttberedskap hele døgnet på Våland. I tillegg til Røntgen Våland har vi fire mindre avdelinger lokalisert på Skeiane, i Egersund og Hillevåg. Brystdiagnostisk senter ligger også i Hillevåg, med mammografiscreeningen på gamle Stavanger sykehus. Avdeling for radiologi har nå tatt i bruk visuelle guider, se oversikt lenger ned på siden. Velkommen til oss!

Hvem møter du på vår avdeling?

Hos oss vil du møte ulike yrkesgrupper.

Radiografer har en bachelor-utdannelse i radiografi, og er de som utfører røntgenundersøkelsene. Radiolog er en lege som er spesialist i radiologi og er den som beskriver bildene.

Radiografer og radiologer samarbeider ved enkelte kontrastundersøkelser. Autoriserte helsesekretærer organiserer røntgentimer og assisterer radiologene på ultralyd.

Avdelingen har jevnlig radiografstudenter i praksis som utfører røntgenundersøkelser under veiledning av en erfaren radiograf.

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Stavanger universitetssjukehus
Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8
4011 Stavanger

For MR, CT, ultralyd, røntgen og PET/CT:
Inngang 1

For nukleærmedisinske undersøkelser:
Bruk inngang 5 fra Armauer Hansens vei

Når du ankommer sykehuset kan du ankomstregistere deg via tekstmelding som du får fra oss. Du kan betale via Vipps eller faktura/efaktura uten fakturagebyr så snart du mottar SMS med betalingsinformasjon. 

Nedenfor finner du adressene til Røntgen Skeiane, Røntgen Eigersund, Røntgen Hillevåg og Brystdiagnostisk senter.

Sydbygget

Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering her.

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.

Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Se Kolumbus eller Vy for ruter og rutetider.

Du kan bestille taxi fra automat ved hotellresepsjonen på sykehuset. Sykehushotellets resepsjon er bemannet hele døgnet.

Informasjonsdesken ved hovedinngangen kan også hjelpe med å bestille taxi frem til kl. 21.00 på hverdager og kl. 19.00 i helger og på helligdager.

Når informasjonsdesken er stengt, kan vakt og sikring (vekter) hjelpe med å bestille taxi ved behov.

Visuelle guider

Visuelle guider kan bidra med å gjøre besøket hos oss mer forutsigbart. Har du behov for å bli kjent med omgivelsene før du kommer til timen din, kan du se gjennom våre visuelle guider.

Se de visuelle guidene
Hovedinngang sykehus

Praktisk informasjon

Les mer om strålebruk og risiko ved diagnostisk røntgen her.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Som pasient får du matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet servere vi måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen. I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det blir servert frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds på avdelingene. Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Klinikk psykisk helsevern på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Kiosken LYST har et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. Butikken er åpen hele døgnet.

Snacksautomater

På sykehuset har vi automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Et møte med sykehuset kan være et av de viktigste møtene i et menneskes liv. Ved hjelp av frivillige medarbeidere ønsker vi å gjøre pasienter og pårørende sitt møte med sykehuset enda bedre.

Her kan du lese om hvordan Frivilligtjenesten kan hjelpe deg både som pasient og  pårørende: Frivilligtjenesten

 • Du får dekket utlegg for tarmtømmingsmiddel

  Sykehuset dekker tarmtømmingsmiddel der dette er nødvendig for pasientbehandlingen. Du har derfor rett på refusjon av utgifter til tarmtømmingsmidler.

  Ta med kvitteringen fra apoteket og henvend deg i luke A ved avdeling for radiologi etter undersøkelsen. Her vil du få utdelt refusjonsskjema som du skal fylle ut. Lever dette inn sammen med kvitteringen, og du vil få tilbakebetalt utlegget til bankkontoen din.

  Du kan også sende skjema og kvittering til oss i brev eller som e-post. Merk brevet ”Avdeling for radiologi”.

  Skriv ut skjema her: REFUSJON AV UTGIFTER TIL TØMNINGSMIDDEL.docx

  Postadresse:
  Helse Stavanger HF
  Postboks 8100 
  4068 Stavanger 

  E-post: post@sus.no

 • Standardiserte rutiner for radiologiske undersøkelser

  ​For å unngå at pasienter må ta de samme undersøkelsene om igjen når de går fra ett sykehus til et annet, er radiologiske prosedyrer i Helse Vest standardisert. Protokollene er tekniske prosedyrer som viser hvordan man skal «kjøre» MR- og CT-undersøkelser, og retningslinjene er anbefalinger for beste praksis.

  Arbeidet er et samarbeid mellom radiologer, radiografer og fysikere fra alle helseforetakene, og har som mål at undersøkelser blir gjort likt i hele Helse Vest. Private røntgeninstitutt som har avtale med Helse Vest, skal følge de samme prosedyrene.

  Ved å utføre undersøkelsene likt, spares pasientene for unødvendig stråling og risiko.

  Se alle protokollene