Lyser opp nye Stavanger universitetssykehus

Fagerhult Belysning AS, Glamox AS og Louis Poulsen Norway AS har fått rammeavtaler for belysning på det nye universitetssykehuset i Stavanger.

Publisert 28.04.2020
Sist oppdatert 04.04.2022

Ill.: Glamox

Illustrasjonsfoto: Glamox Carelite, kombinert lese- og pleiearmatur

Samlet verdi for de tre kontraktene er 37 millioner kroner inkludert mva.

- Det er flott at tre ulike selskaper skal levere belysningsløsninger til vårt nye universitetssykehus. Med disse kontraktene har vi fått til gode løsninger og en hel del skreddersøm, slik at både godt lys og fin formgivning er ivaretatt, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023.

Fagerhult Belysning AS (verdi 17 MNOK inkl. mva.) skal levere en rekke innfelte og nedhengte armaturer, belysning for servantmoduler og belysning på pasientrom. De skal også levere lys til arbeidsstasjoner for ansatte og lys i benker og paneler til auditorium, med mer.

- Vi gleder oss til å levere bærekraftig belysning til SUS 2023, dette er et banebrytende prosjekt. Vi er stolt over at Fagerhults energieffektive løsninger gir lys til ansatte og pasienter på SUS2023, sier Gunnar Aasland, avdelingsleder Stavanger i Fagerhult Belysning AS.

Glamox AS (verdi 15 MNOK inkl. mva.) skal levere belysning til korridorer i flere ulike løsninger, lys til trapperom og auditorium, kombinerte lese- og pleiearmaturer og en rekke ulike benkaramturer, samt allroundarmaturer for tekniske arealer. 

-Vi setter pris på at det nye universitetssykehuset velger norsk kvalitetsbelysning til sine medarbeidere og pasienter. Det blir et spennende samarbeid, sier Rolf Sløveren, salgssjef i Glamox.

Louis Poulsen Norway AS (verdi 5 MNOK inkl. mva.) skal levere delvis innfelte- og pendelarmaturer til det nye universitetssykehuset.

- Avtalen vi har fått med SUS2023 er en fjær i hatten, og vi gleder oss til å se våre produkter i det nye bygget som en del av en større arkitektonisk helhet, sier Jan-Christian Michelsen, distriktssjef Vest i Louis Poulsen Norway AS.