En aktiv pensjonistforening på SUS vil ha nye medlemmer

En gang i måneden samles 50-60 tidligere medarbeidere på sykehuset til sosialt treff og lett "hjernegymnastikk" på pensjonistmøte i Frelsesarmeens hus i Stavanger sentrum. I løpet av et par timers hyggelig samvær, serveres det rundstykker, kaker og ikke minst et foredrag med faglig innhold knyttet til sykehusdrift.

Gottfred Tunge
Publisert 26.06.2019
Sist oppdatert 28.05.2021

To bilde pensjonister i fargerike klær ute. Foto.

Bjørg Bjørkelund og Bergfrid Herigstad trives kjempegodt sammen med gamle kolleger og nå vil de ha enda flere med seg på pensjonisttreffene. Møtene foregår i Stavanger sentrum og der er det rundt 50-60 som møter fast.

Se oppdatert program og hovedsiden til pensjonistforeningen her.

– Vi synes at opplegget vårt fungerer godt, men ser at vi burde nå ut til langt flere av våre tidligere kolleger, sier lederen for pensjonistforeningen på SUS, Bjørg Bjørkelund.

Denne utfordringen skal foreningen nå ta tak i. Vi møter dagens leder Bjørg Bjørkelund sammen med nestoren og mangeårig leder, Bergfrid Herigstad. Begge ser nå fram til at informasjon og kjennskap om aktiviteten spres og nås av mange flere.

I dag har pensjonistforeningen 120 medlemmer og møter til faste tidspunkter åtte ganger i året (sommermånedene går uten møter).

– Vi fyller møtene med det vi synes er godt sosialt innhold, mye humør og noe å spise til. Dessuten - og det er viktig - vi må ha påfyll. Derfor legger vi stor vekt på å få inn flinke foredragsholdere som holder oss oppdaterte på en rekke områder knyttet til alle deler av sykehuset. Det er kjekt, sier Bergfrid Herigstad.

Utenom SUS pensjonistforening, har blant annet anestesi - og operasjonssykepleierne egne pensjonistgrupper med faste møter.

Her er SUS pensjonistforening sine mål og retningslinjer:


- SUS pensjonistforening er en interesseforening for  tidligere ansatte ved SUS. Foreningen skal ivareta medlemmenes interesser på det sosiale, kulturelle og faglige område.

-Det skal opprettholdes kontakt mellom SUS pensjonistforening og det faglige miljøet ved SUS.

-Faste medlemsmøter den første onsdagen i februar, mars, april, mai, september, oktober og november, julemøte siste onsdag i november.

-Møtene holdes i Frelsesarmeens lokaler i Kongsgaten 50, Stavanger klokken 17.00-19.00 og inngangspenger er  kr. 50 for medlemmer, ikke medlemmer kr.75.-Medlemskontingenten er for tiden på kr. 200.

Styret består av 7 medlemmer og 1 varamedlem. Årsmøte avholdes i februar.

Kontakt

Leder: Bjørg Bjørkelund. E-post: bjorg.bjorkelund@lyse.net. Telefon: 916 15 117
Kasserer: Inger S Torgersen. E-post: :intorg49@gmail.com Telefon: 479 00 475


PROGRAM høst 2020  2019 i Frelsesarmeens lokaler. Kongsgaten 50 kl. 17.00

Onsdag 02.09: Helge Sørås, Framtidskontakt

Onsdag 07.10: Odd Kristian Reme, Religionsdialog

Onsdag 04.11:  Unni Selstø, Veiledningssenteret, Nasjonalforeningen

Onsdag 25.11: Julemøte kl 16

Underholdning av Svein Tang Wa. Vi synger julesanger.
Servering av smørbrød, kaffe og kaker. Utlodning på billetten.

Bindende påmelding innen 16.11. til Kirsten Ydesen. Tlf. 41309334.
Pris for medlemmer kr.200.
Pris ikke medlemmer kr.300.
Kontant betaling ved inngang.
Dørene åpnes klokken 15.30.