Den store givergleden

Noen mennesker gjør en ekstraordinær innsats for mennesker i en vanskelig livssituasjon. For Line Pedersen er det barn som «treffer en nerve». I fjor overleverte hun derfor gaver for 100 000 kroner til barneavdelingen. Nå vil hun gjøre det igjen.

Caroline Aspelund. Foto: Svein Lunde, SUS.
Publisert 22.02.2017
Sist oppdatert 01.07.2022

Stas på besøk på barneavdelingen. Line Pedersen viser fram årets plakat - og forteller om alle de spennende planene hun har for å samle inn mest mulig penger til barneavdelingen. Her sammen med avdelingssykepleier Berit Kyllevik.

Pedersen er drivjernet bak arrangementet «Pink party» - en festlig aften for kvinner hvor inntektene går til kronisk- og kreftsyke barn. Denne uken besøkte hun barneavdelingen for å høre hva behovet er - og hvilke gaver som er populære blant barna.

– Det er fantastisk å kunne gi barn en ekstra oppmerksomhet når de er innlagt. Det hadde vi ikke hatt mulighet til uten mennesker som Line, sier avdelingssykepleier Berit Kyllevik på akutt barnemedisinsk- og onkologisk avdeling 3E.

Den gode opplevelsen

Det hele startet da Pedersen ble arbeidsledig for tre år siden. Hun kjedet seg voldsomt - og hadde altfor mye energi på lager. Samtidig var det viktig for henne å bruke tiden på noe meningsfullt. Første året gikk pengene hun samlet inn til Rosa sløyfe-aksjonen. Deretter valgte hun barn på Stavanger universitetssjukehus.

Hun har ingen personlig tilknytting til barneavdelingen - men har barn selv, og er evig takknemlig for at de er friske og raske. Men ikke alle er så heldige.

Pedersen lyser opp når hun snakker om innsamlingsaksjonen. Arrangementet tilbyr litt av hvert - som mat, underholdning og auksjon. Pengene som samles inn bruker hun til å handle inn gaver og opplevelser - i år til akutt barnemedisinsk- og onkologisk avdeling 3E og barnemedisinsk seksjon sengepost 4D - som behandler barn og ungdom i alderen null til 18 år.

I fjor fikk avdelingene blant annet billetter til kino og teater, pizzakvelder, kunst, barneutstyr og personlige gaver til innlagte barn.